Dreamland Beach
5 november 2017

De 10 mooiste stranden van Bali

In 2017 heeft Etienne met zijn collega’s 2 maanden op Bali geleefd om daar te werken en relaxen. In deze periode zijn ze natuurlijk ook veel stranden en beach clubs afgegaan. Alle stranden in deze blog zijn openbare stranden, echter hebben zij ervoor gekozen om sommige van deze stranden te bezoeken door middel van een aangrenzende beach club. Deze beach clubs zijn dus ook beschreven in deze blog.

Hieronder tref je de top 10 mooiste stranden van Bali die je gezien moet hebben!

1. Dreamland Beach

Dreamland Beach

Dreamland Beach

Dreamland Beach is het leukste strand om te bezoeken op Bali. Bij dit strand in Uluwatu hebben we golven gezien van wel 2 meter hoog. Het is dus ook mogelijk om te surfen op dit strand. Je betaald geen entree om hier te kunnen chillen. Echter moet je wel betalen voor een ligbedje bij de Indonesische vrouwtjes die op dit strand lopen. Afhankelijk van hoe druk het is bepalen ze de prijs. Dit kost gemiddeld 100.000 IDR (ongeveer € 7). Daarnaast proberen ze je ook een massage te verkopen. Dit kost ook slechts een paar euro.Vanaf Dreamland Beach zie je ook Bingin Beach, dit is een soortgelijk strand en even mooi als Dreamland Beach!

Relaxen op Dreamland Beach

Relaxen op Dreamland Beach

2. Uluwatu Beach

Pantai Suluban Uluwatu

Uluwatu Beach

Uluwatu Beach bevindt zich onder de Single Fin. Dit is het 2e mooiste strand van Bali naar onze mening. Je kunt hier niet lekker zwemmen doordat er veel grote stenen in het water zijn, maar daarentegen tref je hier wel de beste surfers. Deze plek is namelijk bedoeld voor ervaren surfers doordat zij hier hoge golven kunnen pakken van wel 3 meter hoog. Dit is een erg mooi beeld om te zien (of te ervaren als geavanceerde surfer).

Surfen in Uluwatu

Surfen in Uluwatu

3. Padang Padang Beach

Padang padang beach is een “undercover” strand op Bali. Het wordt ook weleens “secret beach” genoemd. Dit komt doordat je dit strand pas ziet als je helemaal naar beneden loopt door diverse smalle gangpaden. Hiervoor zijn een aantal trapjes gemaakt waar je gerust kunt lopen. Bij dit strand kun je heerlijk relaxen en zwemmen.

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach

TIP: De top 3 stranden (Dreamland Beach, Uluwatu Beach & Padang Padang Beach) die we nu hebben opgenoemd zijn allen te vinden in Uluwatu. In onze blog over Uluwatu tref je meer over dingen die je kunt doen in dit gebied!

4. Green Bowl Beach

Green Bowl Beach

Green Bowl Beach

Green Bowl Beach is het meest zuidelijke strand van Bali. Dit strand hebben wij zelf niet bezocht omdat we ervoor kozen om naar de Beach clubs in deze buurt te gaan zoals Karma & Sunday’s Beach Club. Bij deze beach clubs betaal je wat meer voor de entree, echter heb je hier wel het meeste plezier van. Je kunt hier heerlijk tot rust komen doordat deze beach clubs minder druk zijn beach clubs zoals Single Fin & Potato Head.

Karma Beach

Karma beach club

5. Nusa Dua

Nusa Dua

Nusa Dua

Nusa Dua tref je in het zuid-oosten van Bali. Bij dit strand kun je lekker zwemmen en het ziet er erg mooi uit. Echter zijn er niet veel andere dingen te doen in de omgeving van dit strand.

6. Jimbaran Beach

Jimbaran vismarkt

Jimbaran Beach is een leuk uitgerekt strand. Aan de linkerkant van dit strand (als je richting de zee kijkt) tref je de strand bezoekers en aan de rechterkant tref je de vissersmarkt en vissers. In de ochtend/middag tref je hier namelijk veel vissers die verse vis vangen en direct verkopen op de vismarkt. In de avond kun je ook lekker dineren op het strand van Jimbaran. Lees hier ook meer over in onze blog over Jimbaran.

7. Kuta Beach

Kuta Beach

Kuta beach staat bij ons op nummer 7 van de mooiste stranden van Bali. Dit strand is goed te bezoeken vanaf Kuta Beachwalk Shopping Center en de omringende winkels. Dit is tevens ook het grootste winkelcentrum van Bali en zeker een must om eens te bezoeken!

Potato Head met Kuta beach als achtergrond

Potato Head met Kuta beach als achtergrond

De stranden van Kuta hebben wij zelf alleen bezocht door middel van de aangrenzende beach clubs zoals Potato Head, Ku De Ta & Finns Beach. Dit is namens ons ook een aanrader. Op deze manier wordt je minder aangesproken door de Indonesiers die je toeristische producten willen verkopen.

8. Sanur Beach

Sanur Beach

Sanur Beach

In het oosten van Bali tref je Sanur. Hier heb je ook een uitgerecht strand met diverse beach clubs zoals Byrdhouse en Komune. Wij hebben achteraf gezien zelf het verkeerde strand in dit gebied bezocht, namelijk via Komune beach. Dit is namelijk een zwart strand waar je niet heerlijk kunt relaxen. Echter is er nog wel een mooi strand als je richting het zuiden van Sanur gaat, namelijk het strand van Byrdhouse beach club. Hier zijn wij langs gevaren als je richting de Gili eilanden gaat. Dit strand ziet er ook erg mooi en gezellig uit!

9. Echo Beach

Echo Beach

Echo Beach

Echo Beach bevindt zich in Canggu. Dit is het leukste plekje van Bali naar ons gevoel. Het strand hier is wel wat minder ten opzichte van de andere stranden die we hebben gezien op Bali. Echter heb je hier wel een erg leuke beach club genaamd: La Brisa. Dit is nog een vrij nieuw beach club en minder bekend dan Potato Head, Single Fin en dergelijke. Een bezoek aan Echo beach is dus goed te combineren bij het bezoeken van deze beach club!

10. Lovina Beach

Lovina Beach

We hadden een positief beeld over Lovina beach totdat we dit strand in het noorden van Bali hadden bezocht. Het is namelijk een vies strand met zwart grof zand en veel insecten. Het is het enige “bekende” strand die we hebben gevonden in het Noorden van Bali. Er worden vanaf dit strand ook boottochten gedaan met dolfijnen. In de blog over Lovina tref je meer informatie hierover.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


8 thoughts on “De 10 mooiste stranden van Bali

 1. Krystle schreef:

  Oh wat verlang ik nu naar de zomer! Prachtig die stranden daar kan ik me wel vermaken

 2. Cashmyra schreef:

  Handig! Ik moet echt een meer naar balie. Jeetje wat gaaf.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw, de ene is nog mooier dan de andere. Flink wat keuze dus!

 4. Femke van Kilsdonk schreef:

  Leuk artikel! Ik vond zelf Echo beach vooral heel leuk om drankjes te drinken en surfers te kijken. Sanur vond ik maar een verzameling van oude Nederlanders.
  Mijn favoriete strand op Bali waren Bias Tugel beach en Blue Lagoon Beach.

 5. Rieneke | Backpackjunkies schreef:

  Wij zaten in Amed en de stranden waren daar vaak zwart vanwege het vulkanische zand. Maar je kunt er wel heel mooi snorkelen! Als we terug gaan naar Bali pakken we zeker één van bovenstaande stranden mee!

 6. Bianca Schrijft schreef:

  Wat onwijs gaaf om op zulke mooie stranden rond te kunnen lopen. Er zitten echt hele mooie tussen. Zelf spreekt Padang Padang me erg aan via je artikel.

 7. Sanne schreef:

  Jaaa Bali heeft zulke mooie stranden! Prachtig lijstje! Als de kids wat groter zijn gaan we zeker nog een keer terug!

 8. Grace schreef:

  Oh Bali is echt zo fijn! Zelf heb ik ook geluierd op het strand bij Sanur, dus dat hutje op zee herken ik direct. Super leuk om weer even terug te denken aan de schoonheid van Bali.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden