20 januari 2019

10 musthaves voor elke newborn moeder

Zodra je zwanger bent, val je in een bepaalde marketing doelgroep. Je wordt doodgegooid met alle handige dingen voor je baby die je móet hebben. Helemaal als het je eerste kindje is, kan je daar nogal gevoelig voor zijn. Je wilt natuurlijk wel het beste voor je kindje! Ook ik ben hier regelmatig ingetrapt, dus leek het mij handig om een lijstje met jullie te delen. Wat heb ik nou écht gebruikt en waar kon ik niet zonder?

1.Babynestje
Met stipt op nummer 1: een baby nestje. We hebben hier zoveel plezier van gehad! Een baby nestje zorgt ervoor dat je kindje zich geborgen voelt. Het voordeel vond ik dat als Marciano in slaap was gevallen, ik zo het baby nestje op kon tillen en hem daardoor overal mee naar toe kon slepen: naar de slaapkamer, badkamer of op de bank. Deze zou ik dus sowieso aanschaffen!

2. Hydrofiele doeken
Eigenlijk onmisbaar voor elke newborn mom. En nog gebruik ik deze doeken regelmatig! Ik leg ze altijd onder het hoofdje van Marciano als hij voeding krijgt, onder zijn hoofd in de kinderwagen of in zijn bedje voor als hij moet spugen en op het aankleedkussen zodat ik niet de kussenhoes zelf 100 keer hoef te wassen. Je kan hier niet genoeg van hebben!

3. Badje
Toen Marciano net geboren was, moest hij er eigenlijk niets van weten. Hij wilde liever samen met papa onder de douche. Maar we gaven nog niet op en hij begon het steeds leuker te vinden! Nu wordt hij elke avond helemaal enthousiast als hij weer in bad gaat, hij vindt het heerlijk! Een echte musthave: een standaard voor bij het badje. Zo kan je er goed bij en krijg je geen last van je rug!

4. Draagzak
Marciano wilde het liefst zo dicht mogelijk tegen ons aan liggen. Op een gegeven moment worden ze steeds wat zwaarder en wil je ook wel eens je handen even vrij hebben om een broodje te eten of een wasje erin te gooien. Een draagzak is hierbij echt een uitkomst! Uren, dagen heeft Marciano in de draagzak gezeten!

5. Puckababy
De eerste week wikkelde we Marciano in een doek. Deze ging steeds los waardoor zijn armpjes en beentjes alle kanten op gingen! Toen kregen we de tip om een Puckababy aan te schaffen. Dit is een inbakerslaapzakje, maar ze zitten niet helemaal strak. Dat vond ik persoonlijk nog al eng. Ze hebben hierdoor dus wel de mogelijkheid om een klein beetje te bewegen. Een versie groter heeft ook arm gaten, waardoor je deze ook nog kunt gebruiken als ze niet meer ingebakerd mogen liggen. Een echte uitkomst en Marciano slaapt er nog steeds in! Heerlijk!

Heerlijk slapen met de Puckababy!

6. Overslag rompertjes
Volgens mij vind elke baby het niet fijn om kleertjes aan te doen. Een broekje gaat meestal wel goed, maar kleding over het hoofdje is nooit fijn. Overslag rompertjes zijn hiervoor echt de uitkomst! Nog een tip: normale rompertjes kun je naar beneden uittrekken, zo hoeft deze niet over het hoofdje!

7. Box
Hoewel deze de deur uit ging toen Marciano 7 maanden was, heeft hij er de eerste periode wel veel in gelegen. Met een fijne muziekmobiel boven hem van Nijntje, lag hij met name de eerste weken veel in de box (als hij niet in de draagzak zat ;)).

8. Wippertje
In het begin vond hij het nog niet zo fijn om er in te zitten, maar zodra ze hapjes mogen, was het voor mij een echte uitkomst! Hij blijft er goed in zitten en hij kan even geen kant op tijdens het eten ;). Ik zet het wippertje vaak op de eettafel en zo kan ik er makkelijk bij.

9. Voetenzak
Een voetenzak voor in de Maxi Cosi (die overigens ook onmisbaar is), is voor mij echt onmisbaar. Het ligt lekker zacht en in de winter is het ook nog eens heerlijk warm!

10. Magnetron sterilisator
Bij een newborn baby, kook je na elke voeding een flesje een speentje uit. Een magnetron sterilisator was voor ons echt een uitkomst! Je stopt hier alles zo in, wat water erbij en in de magnetron! Paar minuten later ben je helemaal klaar. Niet te missen dus!

Tot slot nog een paar dingen die voor mij echte miskopen waren:
Voedingskussen (vond ik niet lekker liggen, nooit gebruikt!), Mamaroo (wilde Marciano echt niet in en veels te duur!), te veel kleding (zoveel kleding ongedragen) en ga zo maar door! Mijn ervaring? Niet te veel kopen en eigenlijk pas iets aanschaffen als je echt iets mist. Tegenwoordig kan je zoveel bestellen vanuit huis wat dan de volgende dag wordt thuisbezorgd.

Wat was voor jullie echt onmisbaar? Of wat was juist een miskoop? Ik ben benieuwd! Laat het weten in de reacties!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


2 thoughts on “10 musthaves voor elke newborn moeder

  1. Kirsten schreef:

    Fijn artikel! Ik ben op het moment 40+1 week zwanger. Ik zie dat ik bijna alles van je lijstje in huis heb. Een draagzak wil ik aanschaffen zodra onze zoon geboren is. X itruelyme.nl

    1. Tamara Kops schreef:

      Spannend! Heel veel succes met de laatste loodjes! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden