29 oktober 2020

3 beste tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Je staat liever niet stil bij je overlijden. Toch kan het verstandig zijn om dat wel te doen. Want als je overlijdt, kan het zijn dat je nabestaanden voor hoge kosten komen te staan. Met een uitvaartverzekering voorkom je dit en dat geeft je nabestaanden rust.

We gaan in op de verschillende soorten uitvaartverzekeringen, het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering en tot slot geven je nog 3 tips voor het afsluiten van een uitvaart verzekering.

Soorten uitvaartverzekeringen

Bij uitvaartverzekeringen kun je kiezen uit:

  • De kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze verzekering wordt er een vast geldbedrag uitgekeerd, waar jouw nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Het voordeel is dat er vrijheid is in hoe de uitvaart vorm moet krijgen, het nadeel is dat jouw nabestaanden de alle verantwoordelijkheid hebben voor de organisatie. En niet iedereen zit hierop te wachten.
  • Keuze 2 is de natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekering krijgen de nabestaanden geen vast geldbedrag uitgekeerd, maar diensten. Hierbij moet je denken aan: rouwvervoer, volgauto’s en de rouwkaarten. Bij deze vorm worden je naasten minder belast, maar er is minder keuzevrijheid.
  • Keuze 3 is de combinatie uitvaartverzekering. Bij deze verzekering krijgen je nabestaanden het bedrag deels in diensten en deels in geld uitgekeerd. Een deel van het regelwerk word je naasten zo uit handen genomen, maar er is ook nog ruimte voor aanvullende wensen.
  • Keuze 4 is de tweelevenpolis. Met deze verzekering kun je je samen met een partner laten verzekeren. Zo betaal je samen maar één premie. Dat scheelt je enorm in de kosten, maar als één van de twee overlijdt, wordt er slechts één keer uitgekeerd. De overgebleven partner moet dan een nieuwe verzekering afsluiten.
  • Tot slot is er de koopsom uitvaartverzekering. Bij deze verzekering kun je op latere leeftijd een dekking voor het leven afsluiten. Dan heb je geen zorgen meer over de eventuele kosten, maar je moet dan wel eenmalig een groot bedrag neertellen.

Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering heeft een tijdelijke looptijd. Alleen als je tijdens de looptijd overlijdt, wordt er uitgekeerd. Overlijdt je na de looptijd, dan krijgen je nabestaanden niets.

Met de uitvaartverzekering ben je je hele leven verzekerd en dus niet tijdelijk. Er wordt dus hoe dan ook een bedrag uitgekeerd bij het overlijden.

Het uitgekeerde bedrag van een overlijdensrisicoverzekering is hoger dan bij een uitvaartverzekering, maar omdat je spaart bouw je wel waarde op. Dat is niet het geval bij een overlijdensrisicoverzekering.

Tips

Hier nog 3 belangrijke tips bij het uitvaart verzekering afsluiten. Denk, behalve aan goed vergelijken, ook aan:

  • Een lijstje met uitvaartwensen. Met deze lijst kun je daarna kijken welk type uitvaart verzekering past bij je wensen.
  • Zo snel mogelijk afsluiten. Hoe ouder je wordt, hoe hoger de premie wordt.
  • Een uitvaartverzekering met indexatie. Dan groeit de verzekering mee met de jaarlijks stijgende kosten en voorkom je onderverzekering.

Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten