Trevi Fontein - Rome
16 december 2018

4 dingen die je niet mag missen wanneer je naar Rome gaat

Wil je er even tussenuit maar heb je niet het budget of de tijd om een complete vakantie te plannen? Of zit je met een jong kind en kun je die écht niet langer dan een paar dagen bij opa en oma onderbrengen? Dan is een stedentripje naar Rome een goede optie. De reis is goed te doen en wanneer je een paar dagen in Rome hebt, heb je meer dan genoeg te doen. 

Om je alvast te helpen bij het maken van de plannen heb ik vier dingen op een rijtje gezet die je niet mag missen wanneer je naar Rome gaat.

1. De keuken

Heb je het idee dat je weet wat echt Italiaans eten is en ben je nog nooit in Italië geweest? Ga dan zeker ’s morgensvroeg in Rome naar een espressobar, eet eens pizza of pasta in een restaurantje buiten het centrum en probeer de lokale producten op de markt. De échte Italiaanse keuken vind je namelijk in Italië, waar tal van verse ingrediënten verwerkt worden op traditionele manieren. Vergeet ook zeker niet om op zoek te gaan naar Frutti del Mare, een deel van de Italiaanse keuken die we in Nederland met regelmaat vergeten.

2. Vaticaanstad

Of je nou wel iets met de paus hebt of echt helemaal niets; Vaticaanstad is een echte aanrader. Veel van de bezienswaardigheden zijn hier te vinden, zoals de musea met Da Vinci en Rafaël. Ook kun je naar de basiliek van Sint-Pieter en met een beetje geluk zie je de paus ook nog op het balkon. Kun je na je stedentripje in Rome tenminste zeggen dat je de kleinste zelfstandige staat ter wereld bezocht hebt!

3. Forum Romanum

Je kunt nét niet zeggen dat het Forum Romanum de bakermat onze maatschappij is. Het forum was echter wel de belangrijkste plek in het Romeinse Rijk en is eeuwenlang het centrale hart van de grootmacht geweest. Hoewel er niet veel te zien is van de grootsheid van ooit, kun je aan de hand van ruïnes wel je verbeelding aan het werk zetten. Zeker een plek waar je je camera mee naar toe moet nemen.

Forum Romanum - Rome

4. De catacomben

Sommige mensen vinden dit een wat luguber uitstapje tijdens een stedentrip in Rome, maar het is zeker de moeite waard als je interesse bij geschiedenis ligt. Of je gewoon van lugubere dingen houdt natuurlijk. De catacomben zijn een ondergronds stelsel van vele kilometers en kunnen meerdere verdiepingen hebben. Er zijn vooral veel graven te vinden diep onder de stad. Er zijn verschillende catacomben onder de stad te vinden, de catacomben van Domitilla worden door de meeste mensen het meest op waarde geschat. Deze werden pas in de 16de eeuw herontdekt.

Een stedentrip naar Rome samenstellen voordat je gaat

Er is zo ontzettend veel te doen en te zien in Rome dat het verstandig is om van tevoren alvast een lijst te maken met dingen die je echt wilt doen. Vervolgens kun je in Rome zelf bekijken welke uitstapjes het beste uitkomen wanneer je kijkt naar:

Het resterende budget;

Het weer;

De drukte op bepaalde plekken.

Buon Viaggio!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden