14 juli 2018

4 handige sport-apps

Als je fanatiek sport of daar juist mee wilt beginnen, dan kunnen handige sportieve applicaties op je smartphone motiverend werken. Appstores staan er vol mee, dus welke moet je kiezen? Hieronder vind je een aantal leuke sport-apps op een rij.

Nike+ Training Club

Met de Nike+ Training Club-app kun je verschillende workouts doen. Door middel van filmpjes zie je eerst hoe een bepaalde training gaat en vervolgens doe je dit zelf na. Je hebt verder de mogelijkheid om een profiel aan te maken en je workout met anderen delen. Deze applicatie is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Daily Yoga

Yogafanaten hebben zeker iets aan deze app. Korte demonstratiefilmpjes laten zien hoe je een bepaalde yogaoefening doet. Die kun je vervolgens zelf nadoen. Het handige van deze app is dat je onder begeleiding van rustige muziek en een coach in de app wordt gemotiveerd om door te zetten. Ook bij deze app, die werkt op de iPhone, Android-smartphones en de Windows Phone, kun je met anderen delen hoeveel vooruitgang je boekt.

Runtastic

Hardloopliefhebbers houden hun statistieken bij via de app Runtastic. Deze app houdt precies bij hoe lang en hoe ver je hebt hardgelopen. Daarnaast kun je zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. En de app heeft een functie waarbij je je snelste hardlooptijd kunt verbeteren om je extra te motiveren. Runtastic werkt ook met een smartwatch. Door die te koppelen met de app op je telefoon lees je tijdens het hardlopen ook op je smartwatch af wat je voortgang is. Runtastic werkt op de iPhone, Android-telefoons en de Windows Phone.

Strava

Dit is de ultieme app voor hardlopers en fietsers omdat allerlei statistieken worden bijgehouden. Bovendien daag je jezelf en anderen uit met wedstrijden en nieuwe recordtijden als je kiest voor de premiumversie. De app is zo ingericht dat je familie en vrienden extra kunt motiveren door hun prestaties te liken. Zelf houd je je dagelijkse voortgang bij en deel je die via social media. Met Strava ontdek je verder nieuwe fiets- en hardlooproutes. Deze app werkt op iOS en Android.

Apps en internet

Je gebruikt applicaties niet alleen terwijl je sport maar ook gedurende de dag. Er zijn tal van apps die de hele dag door bijhouden wat er met je lichaam gebeurt. Dan is het fijn om een goede internetverbinding te hebben – thuis en onderweg. De snelheid van je internet is belangrijk, maar je wilt er niet teveel voor betalen. Kies een databundel die past bij je verbruik en schakel thuis over op wifi. Om de internetsnelheid van de wifi te bepalen, kun je een hoger aantal Mb/s kiezen. Hier betaal je wel meer voor. Door internet vergelijken vind je een contract dat past bij jouw behoefte. En daarmee betaal je niet te veel voor wat je nodig hebt. Op basis van jouw gegevens zie je direct hoeveel je kunt besparen door over te stappen. Tip: zorg ervoor dat updates van apps alleen worden uitgevoerd als je op wifi bent. Dat scheelt je een hoop data.

Meer sportieve tips

Loop jij graag hard en ben je altijd in voor goede adviezen? Of wil je beginnen met hardlopen en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ik vertel je graag alles over hardlopen, fietsen en gezonde voeding. Je krijgt verder handige tips en leest mooie achtergrondverhalen.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.