Tamara Kops
5 maart 2018

5 essentiële producten voor het hardlopen

Veel mensen zeggen dat hardlopen een van de makkelijkste sporten is om mee te beginnen. Je hebt er niet veel voor nodig; je trekt wat sportkleding en -schoenen aan en stapt de deur uit. Toch zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten als je begint met hardlopen of als je al een tijdje bezig bent, maar beter wilt worden. Wat zijn nou echt de essentiële producten die je niet mag missen als echte hardloper? Hieronder vind je de checklist!

 1. Hardloopschoenen

  Hoe vaak zie je nog gebeuren dat mensen het hardlopen willen oppakken, een paar oude gympen uit de kast trekken en daar op gaan hardlopen. Uiteindelijk na een paar keer hardlopen lopen ze een blessure op en het gevolg hiervan is dat ze het hardlopen gelijk opgeven. Super zonde, want het is zo’n leuke sport! Ik kan het daarom niet vaak genoeg zeggen, maar investeer in een paar goede hardloopschoenen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van hardloopschoenen? Zalando heeft een aantal goede tips op een rij gezet om zo de beste hardloopschoenen voor jou te vinden! Met een goed paar hardloopschoenen zal je merken dat je minder last hebt van blessures en het hardlopen langer vol houdt!

  Nare geurtjes uit sportschoenen

 2. Hardloophorloge

  Je kunt natuurlijk gewoon een rondje lopen op gevoel, maar het is altijd fijn om te weten hoever je hebt gelopen, in welke tijd en op welk tempo. Er zijn hier een aantal apps voor die je kunt gebruiken zoals Runkeeper, maar het is eigenlijk nog makkelijker om een hardloophorloge aan te schaffen. Je kunt dan je telefoon thuis laten en tijdens het rennen ook eenvoudig op je horloge zien hoe hard je gaat en hoe ver je bent. Door dit te blijven monitoren, kun je je hardlooptrainingen aanpassen en gerichter naar je doel toe werken. Een echte must have!

 3. Hardloopshirt & – broek

  Het klinkt misschien heel simpel, maar vooral voor mannen merk ik dat het soms nog lastig is een echte hardloopbroek aan te trekken. Ze vinden zo’n strak zittende tight vaak niet mannelijk, terwijl dit het hardlopen echt een stuk makkelijker maakt! Voor vrouwen zijn er vaak allerlei leuke prints waarmee je leuk kunt variëren. Het grappige is dat als mannen eenmaal eens in een tight hebben gelopen, ze vaak ook niet meer anders willen. Schaf dus die goede broek aan met een leuk hardloopshirt en je bent ready to go.

 4. Energy gel

  Zodra de trainingen uitgebreid worden en je steeds langer gaat lopen, is het ook van belang dat je gaat opletten wat voor voeding je neemt. Uiteraard geldt dit voor de voeding voor en na je training, maar ook tijdens je training moet je rekening houden met wat je neemt. Zelf neem ik bij trainingen van 12 km+ altijd energy gels mee zodat mijn energie level op peil blijft en ik geen last krijg van een hongerklop. Probeer daarbij verschillende merken en smaken uit om er zo achter te komen welke het best bij jou past!

 5. Hoofdband

  Voor de vrouwen is een hoofdband zeker geen overbodige luxe. Als je een goede paardenstaart maakt, komt het alsnog vaak voor dat plukjes eruit vliegen en je zo stroken haar langs je hoofd geplakt voelt. Niet echt heel fijn en dus kun je kiezen voor een hoofdband. Het houdt je haar uit je gezicht en ziet er vaak ook nog leuk uit. Ze zijn er in verschillende kleuren te vinden en in verschillende designs. Een petje kan hier trouwens ook heel goed bij helpen! J

Met deze 5 hardloopproducten kun jij beginnen aan je trainingen! Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die het hardlopen een stuk makkelijker en aangenamer maken. Ik ben wel benieuwd wat jou helpt tijdens je hardlooptrainingen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.