Tamara
2 augustus 2017

5 redenen om nu je hardloopschoenen aan te trekken

Ben je niet van die bank af te slepen en vind je het moeilijk om je loopschoenen aan te trekken? Of doe je nog steeds braaf je trainingen, maar twijfel je soms wel waarom je dit nog doet? Ik geef je vandaag 5 redenen waarom jij je hardloopschoenen (weer) moet aantrekken en toch echt dat rondje weer moet gaan lopen. 🙂

 1. Voldoening en meer zelfvertrouwen
  Als je al eens eerder hebt hardgelopen, herken je vast het gevoel van voldoening. Hoe kort of lang en hoe snel of langzaam je ook gaat, dat maakt niet uit. Je hebt iets nuttigs gedaan en je hebt een prestatie neergezet. Dat is iets om trots op te zijn en geeft je voldoening. Plaats je workout op social media en je zult zien dat je er een heleboel positieve reacties op zult krijgen. Wees trots op je prestatie!
 2. Hardlopen gaat veroudering tegen
  Bang om ouder te worden? Ga hardlopen! Door het hardlopen zorg je ervoor dat je botten minder snel brozer worden en ook worden je spieren minder snel afgebroken als je ouder wordt. Heb je je hardloopschoenen al aan?
 3. Afvallen
  Voor velen een fijne bijkomstigheid van het hardlopen, voor anderen dé reden om te starten met hardlopen. Van hardlopen val je af. Mits je natuurlijk ook naast het hardlopen een gezonde levensstijl hanteert waaronder gezond eten. Als je wilt hardlopen, kunt je het best op een langzaam tempo lopen en hier rustige, lange duurlopen van maken. Hierdoor gaat je lichaam over op vetverbrandingen zul je het meest afvallen.
 4. Betere doorbloeding
  Door het hardlopen ga je (waarschijnlijk) zweten. Dit komt doordat je lichaam warm wordt en je lichaam wilt de warmte weer kwijt. Hierdoor ga je zweten en voer je de afvalstoffen die in je lichaam zitten af. Je lichaam herstelt zichzelf en daardoor zul je je niet alleen beter van binnen voelen, maar er ook beter van buiten uit gaan zien!
 5. Gezelligheid! 
  Neem je hardloopmaatje mee en ga er samen op uit. Of sluit je aan bij een hardloopclub in de buurt. Naast dat het goed voor je lichaam is, is hardlopen erg gezellig. Je maakt nieuwe sociale contacten, of onderhoudt de contacten die je al hebt. Win-win situatie toch?

Heb jij nog een reden waarom je gaat hardlopen? Laat deze dan achter in de reacties!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.