20 december 2017

5 tips voor een stressvrije Kerst!

Kerst is echt mijn favoriete tijd van het jaar! Geweldig vind ik het met alle lichtjes, Kerstmuziek, samenzijn met familie en natuurlijk heerlijk eten. Elk jaar kijk ik weer uit naar deze 2 favoriete dagen. Toch is het voor veel mensen ook vaak stressen. Familie op bezoek die je maar één keer per jaar ziet en dan ook nog een heel Kerstdiner voorbereiden. En dat terwijl je eigenlijk juist moet genieten van deze dagen! Ik geef je 5 tips voor een stressvrije Kerst!

  1. Het kerstmenu samenstellen

Zorg ervoor dat je ruim van te voren het kerstmenu hebt samengesteld. Hou hierbij rekening met de wensen van je gasten. Hebben er mensen een allergie of eten ze bepaalde dingen niet vanwege geloofsovertuiging of principes? Zorg ervoor dat er voor ieder iets lekkers bij zit. Ik maak dit jaar deze brownies als nagerecht. Lekker én gezond. Geen keukenprinses? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel lekkere & gezonde kant en klaar gerechten voor het kerstdiner. Bij de AH of de Lidl haal je een gemakkelijke ovenschotel bijvoorbeeld.

  1. Maak lijstjes

Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, verlanglijstjes.. Genoeg lijstjes die je kunt maken voor kerst. Wanneer je opschrijft wat je allemaal nog moet doen, vergeet je het minder snel. Bij het zoeken naar tips vond ik deze to-do list van HelloFresh. Erg handig. Ik heb dit jaar alles op een lijstje geschreven – van de tafel dekken tot een feestelijke outfit scoren.

  1. Bereid je voor

Eigenlijk in lijn met bovenstaande tips is de voorbereiding. Laat geen taken liggen tot het laatste moment, maar begin op tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stofzuigen, dit kun je prima de dag van te voren doen. Maar ook het uitzoeken van een leuke kerstoutfit kun je al een paar weken eerder van je lijstje afstrepen. Ga bij jezelf na wat er vorig jaar beter had gekund met je planning en probeer dat dit jaar toe te passen.

  1. Probeer niet TE veel te doen

Vaak wordt met kerst de tafel compleet vol gezet met heerlijk eten waarvan maar de helft op gaat. Zonde van al dat mooie eten en de moeite die je erin hebt gestopt. Probeer het kerstmenu dit jaar dus simpel te houden. Hiervoor heb je meer tijd per gerecht wat de smaak zeker ten goede zal komen. Ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee. Probeer dit ook toe te passen bij bijvoorbeeld de borrel vooraf of de aankleding van de tafel. Less is more! Bovendien: kerst gaat om de gezelligheid en het samenzijn. Dus ben niet heel de tijd in de keuken bezig, maar geniet!

  1. Vraag om hulp

Je gasten zien heus wel in dat het veel werk is een mooi diner op tafel te zetten met kerst. Ze zullen dan ook echt niet raar opkijken als je ze vraagt mee te helpen. Mooie bijkomstigheid is ook dat dit je niet alleen werk scheelt, maar er ook voor zorgt dat je met bepaalde mensen een beetje extra quality-time hebt.

Hopelijk helpen deze tips je de kerst door en kun je genoeg tijd vinden om te genieten van het samen zijn met familie en vrienden. Een fijne kerst!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten