23 juni 2017

Almere City Run 2017

De 4e halve marathon alweer.. die liep ik afgelopen weekend in mijn thuisstad, Almere. 2 keer eerder liep ik in deze stad een halve marathon. Tussendoor liep ik nog één keer de CPC Loop in Den Haag en dat maakte het dus dat dit mijn 4e halve marathon was. Helaas niet zo goed voorbereid als we kijken naar het tempo trainen. Lange afstanden had ik wel gemaakt, maar vooral als training voor anderen, waardoor ik de snelheid niet had. In combinatie met het warme weer, wist ik dat het zwaar ging worden..

De dagen voor de run was het al warm weer en we wisten dus dat ik dit ook zondag kon verwachten. Het plan om héél rustig aan te doen was dus al meteen gemaakt. Ik sprak samen met mijn zus en zwager af op het startterrein. Hier kwamen we nog een aantal andere gezellige loopmaatjes tegen en we zagen de kids run van start gaan. De spanning nam ineens toe, terwijl ik de dagen ervoor helemaal niet zenuwachtig was. Langzaamaan liepen we naar het startvak en daar gingen we klaar staan. Toen het startschot ging, gingen we heel langzaam weg en ik liep een paar meter voor Melissa (mijn zus). Eigenlijk had ik toen al gelijk besloten dat ik bij haar wilde blijven. Ik wilde rustig aan doen en het was haar eerste halve marathon. Ik wist zeker dat we elkaar hier doorheen konden slepen en samen is het fijner dan alleen.

20170618_100542

De eerste kilometers vlogen eigenlijk voorbij en konden we ook nog wel schaduw plekken vinden. Ik wist nog van de vorige jaren dat op 5km een eerste waterpost stond. Eigenlijk begon ik bij kilometer 2 al te zweten haha, dus ik was blij dat ik wist dat er water aan kwam. Ik had genoeg energie en ik kon eigenlijk wel versnellen, maar ik wist dat het nog warmer ging worden en ik vond het wel gezellig samen. Ik zei tegen Melissa dat als ik de laatste 5 kilometer nog energie over had, ik dan wel zou versnellen. Op kilometer 8 stond mijn moeder met haar vriend om water aan te geven. Snel namen we een gelletje, een slok water en daarna gingen we weer verder. Na even omkijken zagen we ook dat Joey achter ons liep. Goed om te zien dat hij ook nog bij was!

We kletsten onderweg wat, liepen een stukje zwijgend naast elkaar en zo gingen de kilometers voorbij. Eigenlijk tot ongeveer 12/13 kilometer ging het erg gemakkelijk. Toen kregen we echt dorst, maar ik wist dat er rond de 15 km een drinkpost stond. We hadden wel zelf water bij ons, maar we wilden dat eigenlijk voor echte nood gebruiken. We sleepten onszelf dus naar de drankpost en stopten daar even om een paar bekertjes te drinken en een spons met water over ons lichaam te smeren. We waren weer helemaal opgeknapt en konden aan de laatste kilometers beginnen.

FB_IMG_1497937817764 (1)

Foto: Evert Woutersen

Zelf kreeg ik het toen wel wat zwaarder, maar Melissa hield zich zo sterk. Even later kwam het pacing team voor 2:15 langs en ze liepen een lekker tempo. Een tijdje liepen we bij hen in het groepje en weer een aantal kilometers verder stonden daar weer mama en Ger. We namen daar weer wat drinken aan. Wat had ik het warm. Hoe makkelijk eigenlijk het eerste deel ging, vond ik de laatste kilometers toch wel heftig. Ik zweette echt heel erg, had mega dorst en mijn benen werden ook wat zwaarder. Het was nu zó fijn dat ik samen met Melissa liep. We probeerden heel rustig de laatste kilometers te doen en na 2:16:21 kwamen we eindelijk over de finish! Wat was ik blij! Meteen na de finish zocht ik een plekje in de schaduw en daar kwam iemand van de organisatie met een waterspuit mij van wat koelte voorzien. Heerlijk was dat! Sowieso een dikke pluim naar de organisatie van de Almere City Run, want ondanks dat ik een paar mensen in de berm niet goed heb zien worden, was de EHBO overal en fietsten ze ook continu heen en weer. Een extra waterpost tussen de 10 en 15 kilometer was niet erg geweest, maar gelukkig hadden we zelf drinken bij ons dat goed van pas kwam.

19149394_1879071202341257_2334265408313260803_n

Dit blijft een leuke run, een thuiswedstrijd voor mij. Maar ik hoop wel dat het volgend jaar toch een paar graden minder warm is als wij gaan rennen.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Almere City Run 2017

  1. Petra Stoelwinder schreef:

    Super knap van jullie! En dat met de enorme warmte van die dag. New York marathon komt steeds dichterbij bij. Ik ga jullie zeker volgen. Leuk verslag, Tamara. Succes verder met jullie trainingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.