10 juli 2019

Babyclub: quality time

Zoals je misschien al gezien hebt, deel ik op Instagram vaker foto’s van Marciano die op zaterdagochtend lekker aan het spelen is bij de Babyclub. Ik kreeg steeds vaker de vraag met wat dat nou precies is en wat we daar dan doen. Vandaar dat het mij leuk leek om er eens wat meer over te vertellen! 

Toen Marciano ongeveer 3 maanden oud was, vond ik het moeilijk om te bedenken wat ik met hem kon doen. Aan veel dingen zou hij nog geen plezier beleven, maar ik wilde toch wat met hem ondernemen. Toen ik via mijn zwangerschapscursus hoorde over de Babyclub, werd mijn interesse gewekt en zo zat ik op zaterdagochtend bij de Babyclub van Jonge Kind Centrum.

De eerste weekjes vond ik het lastig inschatten of Marciano het nou interessant vond, vaak viel hij halverwege in slaap haha of hij was wat onrustig. Maar wat ik er zeker uit haalde was inspiratie. Vaak zijn het hele simpele dingen wat de kleintjes al heel interessant vinden. Bijvoorbeeld rijst in een flesje als rammelaar of zwart/wit boekjes. Zo wist ik beter wat ik ook thuis met Marciano kon ondernemen. Daarnaast vond ik het ook heel fijn dat ik in contact kwam met andere ouders en Marciano ook met andere kindjes. Hij ging destijds nog niet naar de opvang en kleine kinderen zijn er niet in de familie. Dit was dan toch een momentje dat hij in contact kwam met andere kindjes.

Elke week zag ik dat Marciano meer herkenning kreeg (zo wordt er bijvoorbeeld altijd gestart en geëindigd met hetzelfde liedje) en dat hij ook steeds meer los kwam. De activiteiten zijn elke week anders in een bepaald thema. Zo konden de kindjes laatst spelen met spaghetti, meel en pudding en de week erna werd er gespeeld met water.

Marciano is nu officieel een dreumes en dat betekent dat hij toe is aan een nieuwe groep! Vanaf nu gaan wij elke zaterdag naar dreumesfun. Het is tegenwoordig echt een uurtje quality time voor ons samen waar hij heerlijk kan spelen en waar we samen werken aan zijn ontwikkeling. Een echte aanrader voor jouw kleintje!
Wil je ook een keer meedoen? Meld je hier aan voor een gratis proefles!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten