Badkamer inspiratie
25 augustus 2021

Badkamer inspiratie: een oase van rust

Bij het zoeken naar een nieuwe badkamer of nieuw sanitair denk je waarschijnlijk direct aan het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. Dit kan een leuke onderneming zijn, zeker wanneer je gaat verhuizen of wanneer je gaat verbouwen. Het opnieuw mogen inrichten van jouw woning naar je meest recente smaak is altijd een feestje. Daarbij zorgt een verbouwing van de badkamer en huis meestal ook nog eens voor een waardevermeerdering van de woning.

Zelf ben ik echt gek op het verbouwen van het huis en dingen thuis veranderen. Toen wij drie jaar geleden in dit huis kwamen wonen, hebben we eigenlijk alles verbouwd, maar is alleen de badkamer nog in de oude staat. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Maar eerst: op zoek naar inspiratie!

Rustplek in huis

De badkamer is dé plek in huis om te ontspannen. In ons huis hebben wij enkel plek voor een douche en een wasmeubel. Het is dus vooral ook de keus voor een douchewand of mooie douchedeur die wij als eerst moeten maken. Je kunt onder andere kiezen voor een inloopdouche of een douchecabine. Ook zijn er nog wel meer keuzes en mogelijkheden beschikbaar zoals de regendouche, stoomcabine, sunshower en nog een groot aantal douche accessoires. Met een douchewand sluit je de douche gedeeltelijk of helemaal af en heb je geen last van spatwater in de badkamer. Dit kan in de vorm van een inloopdouche, een zijwand of een badwand.

Douchedeur of douchewand?

De douchedeur zorgt ervoor dat de badkamer droog blijft wanneer. Helemaal handig met twee kleine kinderen die waarschijnlijk veel zullen spetteren in het water! Aan de andere kant is een douchewand vaak weer mooi strak. Niet iedere douchedeur past in elke badkamer dus is het zeer belangrijk om voor het aankoopmoment goed te oriënteren. De draaideur, de pendeldeur, de schuifdeur en de vouwdeur. Persoonlijk wil ik gaan voor de douchedeur, juist om het feit dat ik dan eenvoudig de douche kan afsluiten en het water in de daarvoor bestemde ruimte blijft.

Op dit moment is de inloopdouche een enorme trend. Veel huiseigenaren kiezen bij de aankoop of verbouwing van het huis voor een inloopdouche. Een inloopdouche bezorgt je het gevoel van ruimte en vrijheid. Daarbij zijn de meeste douchewanden en douchedeuren transparant, wat een extra gevoel van ruimte en openheid creëert.

Badkamer inspiratie

Nu ik de beslissing heb gemaakt, wat ik precies wil in mijn badkamer, moet ik nog de beslissing maken van hoe het eruit komt te zien. Ik hou van strak en modern. Ik ben dan ook gek op de zwart stalen douchedeuren die je tegenwoordig ziet. Verder vind ik een zwarte kraan erg mooi en een grote ronde spiegel. Zorg er in elk geval voor dat je jouw klus goed plant.

Als de badkamer straks helemaal af is, ga ik deze nog leuk stylen met mooie planten, kleedjes en opgerolde handdoeken. Heb jij nog een leuk idee? Laat het gerust in de reacties weten! Op zoek naar meer woon-inspiratie? Bekijk dan eens de slaapkamer van Marciano!Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden