9 november 2015

Beslissing New York Marathon 2016

Ik heb me ingeschreven voor de New York Marathon 2016! Zo, dat is eruit. Ik val maar meteen met de deur in huis, want ik moest het kwijt. Wellicht heb je het al voorbij zien komen op mijn Instagram of Facebook, maar nu maak ik het ook hier bekend.

Toen ik mij ingeschreven had voor mijn eerste (en tot nu toe enige) halve marathon, dacht ik dat dit de eerste en laatste zou zijn. Maar eigenlijk al toen ik over de finish lijn kwam, wist ik dat dit niet mijn laatste zou zijn. Volgend jaar zou ik namelijk gewoon weer meedoen en dan hopelijk mijn tijd verbeteren.

Ergens in mijn hoofd had ik wel al bedacht dat ik ooit in mijn leven eens een marathon wilde rennen. Het liefst natuurlijk in New York, maar mocht dat niet kunnen, wilde ik deze afstand toch een keer gelopen hebben. Eigenlijk had ik daar verder niet over nagedacht, behalve dan dat ik dit wilde. Toen ik de afgelopen maand de marathons in Amsterdam en New York voorbij zag komen, begon het bij mij ook te kriebelen. Eigenlijk wilde ik dat ook! Die afstand is voor mij nu nog veel te ver, maar hé een jaar geleden dacht ik ook niet dat ik een halve marathon kon lopen. Toen was eigenlijk 5 km al een hele opgave en kijk waar ik nu sta.

Ik begon rond te kijken op het internet en vroeg bij verschillende organisaties informatie op. Het lijkt me namelijk toch wel heel gaaf om dit in New York te doen. Uiteindelijk kwam ik uit bij Clini Clowns. Na wat een en weer mailen begon ik er steeds meer over na te denken. Toch hield mij iets tegen. Wat weet ik eigenlijk niet.. Ik denk de angst om te falen en de angst dat ik het niet zou halen. Het liefst schreef ik me meteen in, maar ik durfde niet op de knop inschrijven te drukken.

Toen ik eenmaal een aantal gesprekken met mensen om mij heen had gevoerd hierover vroeg mijn vriend: wat houd je tegen? Op dat moment dacht ik: ik ga het doen. Eigenlijk houdt niks mij tegen en als ik hier hard genoeg voor ga trainen moet mij dit lukken. En dus schreef ik mij de volgende ochtend in voor deze nu al onvergetelijke ervaring. Ik heb met heel erg veel plezier de New York Marathon 2015 gevolgd van een aantal lopers uit Nederland en op tv. Dit avontuur wil ik ook meemaken! Het zal een jaar hard trainen worden waarbij ik zal vallen en weer moeten opstaan, maar ik weet nu al dat de ervaring het allemaal waard gaat zijn. Gelukkig heb ik al een aantal aanbiedingen gekregen van hardlopers die mij willen helpen met de voorbereiding, want ik zal nog veel moeten leren.

Als voorbereiding wil ik in elk geval een aantal halve marathons gaan doen en 30 kilometer wedstrijden. Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden van mijn trainingen en vorderingen. Het wordt in elk geval een spannend jaar.

Uiteraard zijn er wel sponsors nodig om dit mogelijk te maken. Wil jij mij sponsoren voor de New York Marathon en daarmee Clini Clowns steunen? Wist je dat van €100 al 6 kinderen blij kunnen worden gemaakt. Dat is toch super mooi?

Kijk hier om mij te sponsoren!

Tot snel,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


13 thoughts on “Beslissing New York Marathon 2016

 1. Sonja Diane schreef:

  Meid, ik vind je nú al een held! Wat een geweldig besluit. Ik wens je heel veel succes met je voorbereidingen, je gaat het halen!

  1. Healthyrunning schreef:

   Wat lief!! Dank je wel 😀

 2. Nina schreef:

  Wow super stoere en toffe beslissing om de marathon van NY volgend jaar te gaan lopen. Spannend he?! En ook nog voor een goed doel. Helemaal super! Ik ga in september ook mijn 1e marathon lopen, die van Berlijn voor KiKa. Dus ik ga je weg naar de marathon toe zeker volgen! Heel veel succes en plezier!

  1. Healthyrunning schreef:

   Jaaa het is heel spannend. Maar ik houd ook wel weer van uitdagingen haha. Wat spannend ook!! Ik blijf jou ook volgen op weg naar Berlijn! Dank je wel en jij ook succes!

 3. Cindy schreef:

  Wow zo hee! Wat ontzettend stoer!! Als het kan ga ik zeker weten kijken op tv!

  1. Healthyrunning schreef:

   Dank je wel! Op tv zal ik vast en zeker ergens verdwijnen in de mensenmassa, maar het is altijd leuk om te kijken natuurlijk haha.

 4. Debbie Fit, Fun & Run schreef:

  trots op jou hoor! zet hem op! zal je steunen, hele opgave lijkt mij. xx

  1. Healthyrunning schreef:

   Lieffff!!! Dank je wel xxx

 5. Linda schreef:

  Echt zo vet dat je dit gaat doen! Deze laatste paar maanden heb ik genoten van alle mensen die de New York marathon hebben gelopen via instagram en hun blogs. Ik kijk uit naar al jouw ervaringen, en wie weet dat ik over een tijdje me er ook aan ga wagen 😉

  1. Healthyrunning schreef:

   Ja precies! Ik heb me ook echt laten inspireren door de andere marathon lopers de afgelopen tijd. En ik denk maar zo dat jij binnenkort ook eentje gaat lopen haha!

 6. Rogier Broertjes schreef:

  Heel herkenbaar als ik je verhaaltje zo lees. Ik loop ook al heel lang met de gedachte de marathon te willen lopen. Ook ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt. Heb altijd geroepen mijn eerste marathon moet New York zijn, maar dit is zo kostbaar en aangezien in nog andere dingen ga doen heb ik een goedkopere marathon uitgekozen. Dat is de marathon van Rotterdam geworden. New York staat zeker nog op mijn lijst, voor mijn gevoel is dat nog steeds de marathon….(al spreekt Dave Adriaansen dit tegen haha) Heel veel succes met je voorbereiding en zet hem op!

  Erg leuk trouwens om je blog te lezen:) Ik volg ook de blog van Gabyrunstheworld. Die heeft verleden jaar de marathon van New York voor het eerst gelopen. Haar ervaringen heeft ze daar uitgebreid opgeschreven,misschien vind je het leuk om te lezen.

  1. Healthyrunning schreef:

   Dank je wel voor je reactie! Leuk om te lezen :D! En ik snap heel goed dat het niet voor iedereen haalbaar is om de New York Marathon te lopen, maar uberhaupt de marathon lopen is toch al heel erg vet! Dave vindt de NY marathon inderdaad niet alles haha, maar ik wel!
   Ik heb Gabyrunstheworld ook gevolgd inderdaad. Mede daardoor werd ik geïnspireerd om ook mee te doen. Jij ook heel veel succes met de voorbereidingen!

 7. Gerdien schreef:

  Heey
  Wat leuk dat je de NYmarathon gaat lopen
  Op welke datum is da??

  Groetjes gerdien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.