11 juli 2016

Brooks Run

De Brooks Run: ik zag deze run al lange tijd bij veel lopers voorbij komen, maar toen ik mij wilde inschrijven zag ik dat dit best een dure run was. Aangezien ik met veel runs mee doe, had ik besloten deze maar even voorbij te laten gaan. Totdat mijn vriendin Leana mij een berichtje stuurde met dat ik met haar werk mee kon rennen! Dat leek mij natuurlijk wel super leuk, dus ik schreef mij snel in en daar stonden we dan op 10-7 samen aan de s:tart van de Brooks Run.

Het was een warme dag, dat merkte ik al meteen. Mijn vriend deed deze run ook gezellig mee, want een vriend van hem kwam ook. Zij rennen ongeveer hetzelfde tempo (veel te snel voor mij!) dus daarom vond hij het ook wel gezellig mee te doen. Gelukkig startte we met de businessrun, wat betekende dat wij als tweede mochten starten om 11:45 uur. Leana had onze startnummers en de t-shirts bij zich, maar ik besloot mijn eigen shirt aan te houden. Een t-shirt leek mij toch iets te warm en dat bleek achteraf een goede keuze.

We waren mooi op tijd en nadat we onze tassen hadden weggebracht, liepen we rustig naar het startvak. Het viel mij op hoe goed dit allemaal georganiseerd was. Super duidelijk waar je moest zijn en de tassen wegbrengen was ook geen probleem. Helaas hoorde ik van anderen dat er wel wat problemen waren met het startnummer etc. ophalen!

20160710_113441

Om 11:45 klonk het startschot. Wij startte helemaal achterin het startvak, dus het duurde wel even voordat we echt over de start gingen. Leana en ik besloten bij elkaar te blijven en er vooral een gezellige run van te maken. Niet te veel op de tijd letten en juist met elkaar ervoor zorgen dat we niet te hard zouden starten. Maar onder het uur wilde we toch wel finishen. We begonnen lekker, maar eigenlijk toch veel te snel. Nadat we iets na 5:00 bij 1km waren, wisten we dat we gas terug moesten nemen. Ik was even bang dat we geen tempo konden maken, omdat we zo ver achteraan startte, maar dit was geen enkel probleem. Te snel dus. We gingen steeds iets langzamer, en daar was ik toch wel blij mee. De route was heel erg leuk, maar op een gegeven moment bleven de bruggetjes maar komen. Er kwam geen eind aan! Normaal niet zo’n probleem denk ik, maar in combinatie met de hitte, merkte ik dat mijn lichaam er toch wel moeite mee had.

Bij elke 2,5 km stond er een waterpost. Eindelijk een organisatie die het wel snapt! Het enige waar ze mij ook nog wel blij mee konden maken, was een spons. Maargoed, die hadden we niet dus dan maar water over me heen gooien. De eerste 5 km vlogen voorbij en zaten we goed op schema. Lekker tempo, gezellige mensen langs de kant en goed parcour.

De tweede helft kreeg ik het zwaar. Rond de 7 km gingen we het Vondelpark in en daar stond de cheeringzone van Running Junkies. Wat was dat gaaf! Muziek, gezelligheid, confetti! Het leek net of ik al bij de finish was, maar helaas.. Leana hield het tempo er lekker in en zonder haar was ik ook zeker langzamer gegaan. Big thanks to her!! In het Vondelpark zag ik allemaal mensen al de andere kant op rennen, dus ik dacht steeds dat we wel moesten keren. Dit duurde helaas nog een tijdje en toen zat ik er echt doorheen. Vooral bij kilometer 8 kon ik eigenlijk niet meer. Toen we eindelijk konden keren bij het Vondelpark, gingen we rustig door dribbelen. Al snel kwam kilometer 9. Nog 1 te gaan! Ik dacht dit doen we even, maar wat duurde deze kilometer lang! Ik had het bloedheet, maar tegelijkertijd kippenvel over mijn hele lichaam. Ik voelde me verder nog oke, dus we besloten rustig aan te dribbelen tot de finish. Laatste stukje nog een kleine versnelling en toen waren we er!

Wat was ik blij toen we bij de finish waren. Ik kon niet meer. Snel wat drinken om weer mijn reserves aan te vullen en eenmaal weer op adem was ik zo blij dat we het gedaan hadden en ook nog binnen het uur! Ik had precies 59:59 haha. Ik had eigenlijk wel gehoopt op een betere tijd, maar het parcour was er niet voor, mijn benen voelde niet top en ook nog de warmte.. dan vind ik dat het nog goed gegaan is!

20160710_134914

Mijn vriend was ondertussen al een tijdje binnen, maar ook hij werd opgebroken door de warmte. Niet zo gek, want ik zag ook genoeg mensen langs de kant die neer waren gevallen van de warmte en de ambulances bleven maar heen en weer rijden. Blij dat het bij ons dan nog redelijk goed is gegaan!

20160710_130603

Volgende keer gaan we weer voor een betere tijd, maar Leana bedankt voor deze gezellige run en voor de support onderweg!

En ohja.. de medaille.. die maakt alles weer goed!

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.