Dam tot Dam loop
15 oktober 2017

De 4 mooiste fiets- en joggingroutes van Nederland

In Nederland zijn er voor fietsers en joggers veel soorten routes om te verkennen met een grote variatie in steden en natuur. Nederland is een fietsvriendelijk land met veel fietspaden. Overal in Nederland kom je ook fietsborden tegen zodat je makkelijk de weg kunt vinden of een route kunt volgen. Voor hardlopers staan er (voornamelijk in de natuurgebieden) vaak paaltjes welke de weg wijzen. De routes zijn te vinden op internet, of ga eens langs een lokaal VVV-kantoor om de leukste hardloop- en fietsroutes te vinden. Wij hebben alvast een aantal leuke routes op een rij gezet.

Schiermonnikoog (Friesland)

Schiermonnikoog is een prachtig eiland voor zowel fiets als joggers. Het is een perfecte route voor mensen die van natuur houden. Op Schiermonnikoog komt je prachtige duinen en naaldbossen tegen. Ook zijn er verschillende leuke dorpjes om te bezoeken. Het VVV-kantoor op Schiermonnikoog heeft verschillende routes over het eiland. De leukste routes voor Schiermonnikoog zijn de routes welke je zoveel mogelijk kanten van het eiland laat zien. Daarbij wil je duinen, kleine paden, bossen, open vlakten en prachtige dorpen zien.

artikel

Berg en Bos in Apeldoorn

Deze routes gaan door het bos achter de Apenheul. Je kunt de routes zo lang maken als je zelf wilt. Dit is ook een prima bos om in te mountainbiken, door de vele onverharde paden. Deze routes zijn voornamelijk geschikt voor hardlopers, omdat het bos voor de normale fietsers te klein is. Start je hier met de fiets dan is het dus verstandig een lange route langs omliggende plaatsen uit te stippelen. Rond het bos zijn verschillende gratis parkeerterreinen te vinden, en de route is ook prima te combineren met een middagje Apenheul.

Wist-je-dat veel mensen tijdens een mountainbike- of fietstocht het vergeten om een fiets op slot te zetten. Als je een pauze neemt of de fiets onbewaakt achter laat, is het belangrijk om de fiets met een stevig slot op slot te zetten. Denk aan een stevig ringslot of kettingslot. Het beste is om je fiets met minimaal twee sloten vast te zetten. Let op: zorg wel dat de sloten voldoen aan de eisen van de verzekering. Zo zijn deze ringsloten op Slotenspeciaalzaak ART gekeurd, oftewel: de sloten zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de strenge eisen van de verzekeraars.

Utrecht langs de grachten

Fietsen of hardlopen langs de grachten van Amsterdam ligt voor de hand, waardoor veel toeristen dit al doen. Omdat Utrecht minder bekend is, kun je hier ook prachtig fietsen of joggen door de binnenstad. Het is wel verstandig om de drukste straten te mijden, zeker op zonnige dagen. Utrecht heeft veel verschillende bezienswaardigheden, zoals de Domtoren en een prachtige bibliotheek. Het is een erg levendige stad waarbij je veel authentieke gebouwen zult zien.

Fietsen in Valkenburg

Valkenburg staat natuurlijk bekend om de Amstel Gold Race, welke jaarlijks in april gereden wordt. Fietsen komen uit binnen en buitenland om te fietsen in Valkenburg aan de Geul en haar omgeving. De heuvels bieden een flinke uitdaging, zelfs voor getrainde fietsers. Veel wielrenners trainen hier om zich voor te bereiden op fietstochten in het buitenland welke door de bergen gaan.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente fietsblogs

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire fietsblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.