Kika Run
3 december 2018

De beste zorgverzekering voor hardlopers

De winter komt eraan! Ik heb mijn warme windjack weer opgezocht en mijn hemdjes opgeborgen op de achterste plank van mijn kast. De winter is de tijd van donkere avonden, kaarsjes en gezellige feestdagen, maar ook het moment dat je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daarom leek het mij, als hardloopster, interessant om uit te zoeken welke zorgverzekering het beste bij je past als je hardloopt. Het is al vervelend genoeg als je vaak blessures hebt door het hardlopen. Maar wanneer je ook nog eens onnodig veel geld kwijt bent aan fysiotherapie is het extra naar. Met het juiste aanvullende pakket kun je veel geld besparen.

Fysiotherapie

Hardlopers willen blessures het liefst voorkomen. Maar dat lukt niet altijd. Stel dat je fanatiek aan het trainen bent voor een marathon in het buitenland. Je inschrijving is rond, al maanden leef je toe naar jouw race en ineens krijg je last van je knieën. Opgeven is natuurlijk geen optie. Dan kun je naar de fysiotherapeut. Maar bij sportblessures krijg je helaas geen fysiotherapie vergoed als je alleen een basisverzekering hebt. Dus heb je alleen een basispakket en ga je naar de fysiotherapeut om je hardloopblessure te laten behandelen, dan moet je de rekeningen zelf betalen. En de kosten voor de fysiotherapeut kunnen snel hoog oplopen. Het kan dus handig zijn om te kiezen voor een aanvullend pakket met fysiotherapie, zeker als je volgend jaar ambitieuze hardloopdoelen hebt. Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan zie je alle pakketten van alle zorgverzekeraars. Je ziet precies hoe veel behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed worden met daarbij het bedrag dat je betaalt aan extra premie.

Sportarts

Bij een ernstige blessure kan de huisarts je doorverwijzen naar de sportarts. Die doet extra onderzoek en begeleidt je bij je herstel. Als de huisarts je heeft doorverwezen dan krijg je jouw consult bij de sportarts vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt ook zonder verwijzing naar de sportarts, bijvoorbeeld voor een sportkeuring. Zo’n sportkeuring kan handig zijn wanneer je voor de marathon wilt gaan trainen maar twijfelt of jouw lichaam die grote inspanning aankan. Als je alleen een basisverzekering hebt dan betaal je de sportkeuring zelf. Wil je volgend jaar een sportkeuring laten doen, dan is het fijn als jouw nieuwe aanvullende verzekering dit vergoedt.

Eigen risico

Als je kiest voor een hoger eigen risico dan betaal je minder premie. Maar stel dat je bij het hardlopen een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis belandt. Of je hebt een nare blessure en de huisarts verwijst je naar de sportarts. Dan zal je basisverzekering dit vergoeden, maar je moet eerst je eigen risico zelf betalen voordat je die vergoeding krijgt. Het kan dus slim zijn om te kiezen voor een minder hoog eigen risico.

Hou jij rekening met je sport als je een nieuwe zorgverzekering kiest? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.