Tamara
14 april 2017

De keuze van een hardloopwedstrijd

Er zijn ontelbaar veel loopjes in zowel Nederland als in het buitenland. Eigenlijk kan je elk weekend wel ergens een loopje doen. Hoe kun je nou kiezen uit al die verschillende loopjes? Ik geef je een paar tips!

 1. In eigen stad of andere stad?
  Bedenk als eerst of je een loopje wilt doen in je eigen stad of juist in een andere stad. Het voordeel van je eigen stad is dat je niet veel hoeft te reizen. Je bent zo heen en weer en grote kans dat er veel bekenden mee doen en ook veel bekenden langs de kant staan. Het leuke aan een andere stad is juist weer dat je langs punten komt waar je anders misschien helemaal nooit zou komen. Tijdens het lopen ontdek je nieuwe plekjes en dat leidt gelijk af tijdens het lopen. Wil je een halve of een hele marathon lopen? Dan zou ik aanraden om ook eens aan het buitenland te denken. Maak er gelijk een reis van en deze run wordt zo nog onvergetelijker.
 2. In de zomer of in de winter?
  Een andere belangrijke keuze die je moet maken is of je de run in de zomer of in de winter wilt doen. Wanneer je de run in de winter doet, betekent het dat je in de zomer dus veel moet trainen. Bij bijvoorbeeld een halve of een hele marathon betekent dat in de hitte je lange duurlopen doen, of de duurlopen vroeg in de ochtend/laat in de avond houden. Het voordeel is wel weer dat je tijdens de run zelf minder last van de hitte zult hebben. Wanneer je kiest voor een run in de zomer is het juist precies andersom. Je kunt trainen met lekker fris weer, maar je zult de run zelf waarschijnlijk in de warmte moeten doen.
 3. Samen of alleen?
  Loop jij graag met je loopmaatjes of liever alleen? Mijn trainingen loop ik zelf liever samen, maar tijdens wedstrijden loop ik toch liever alleen (tenzij iemand zich volledig aan mij aanpast ;)). De trainingen vind ik gezellig om samen te doen, maar een race wil ik lopen zoals ik die wil lopen. Zodat ik zelf kan bepalen welk tempo ik aanhoud, wanneer ik drinken pak en wanneer niet etc. Aan de andere kant kan ik me ook heel goed voorstellen dat je elkaar versterkt. Als je hetzelfde tempo loopt, kun je er samen voor zorgen dat je doorzet en kun je elkaar er doorheen slepen als je het lastig hebt.
 4. Ervaringen van andere lopers
  Er zijn zoveel andere lopers, dat je altijd wel iemand kunt vinden die de loop al heeft gedaan waarover jij aan het nadenken bent. Vraag die lopers om hun ervaringen. Was er veel publiek? Hoe is het parcours? Krijg je een medaille of een ander aandenken? Al deze keuzes kunnen ervoor zorgen dat jij de juiste keuze voor een run maakt.

Waar let jij meestal op bij het kiezen van een run?

Liefs,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.