14 juni 2017

Decathlon tourtocht

Mijn eerste tourtocht is een feit! Afgelopen zondag stond ik voor de allereerste keer aan de start van een tourtocht. De afgelopen periode had ik een aantal keer gefietst, maar verder dan 50km was ik nog niet geweest. En dat terwijl ik dit keer 80 km moest fietsen!

Op zondag ging de wekker al vroeg, om 08:00 moest ik klaar staan en zou ik opgehaald worden door mijn vader. Hij heeft in zijn auto een heel handig hulpmiddel waarmee je je fiets kunt vervoeren. De start was bij de Arena, dus dat is niet ver van mijn huis. Anders dan bij een hardloopevenement, kon je zelf beslissen hoe laat je startte tussen 07:00 en 10:00. We waren ongeveer rond 08:30 op de bestemming en klaar voor de start. Aan de ene kant vond ik het jammer dat er geen echt start moment was, omdat het een beetje apart voelde om maar gewoon de start over te gaan. Aan de andere kant hadden we alle ruimte en ontstonden er geen gevaarlijke situaties met alle fietsen.

20170611_123131

Daar gingen we dan, op naar mijn eerste tourtocht en de eerste 80 km. We besloten om rustig te fietsen, zodat ik genoeg energie over zou hebben voor de hele tocht. We fietsten ongeveer 25 km/u en dat voelde goed. De route was leuk en ik zag heel veel nieuwe plekjes rondom Amsterdam. Wat is Nederland toch eigenlijk mooi!

De kilometers vlogen voorbij en voordat ik het wist zaten we al op 35 km. Daar was het eerste rustpunt. De hele tocht waren we af en toe wat mensen tegen gekomen die ook meededen, maar echt het idee van een tocht had ik niet. Anders dan bij een hardloopwedstrijd stonden er ook geen mensen langs de kant om je aan te moedigen. Bij het eerste rustpunt nam ik een krentenbol die we zelf meegenomen hadden en een bekertje isostar dat daar werd aangeboden. Even een plaspauze hoorde er ook bij en toen konden we weer verder. We bedachten om rond de 60 km weer even te pauzeren en daarna door te rijden naar de finish. Door de tocht in etappes te verdelen, leek het steeds een stuk minder ver. We konden het tempo goed vol houden en de route was nog steeds erg leuk!

Er waren in totaal 2 momenten dat we even verkeerd waren gereden omdat de pijltjes ontbraken/niet duidelijk waren. Toen we geen pijltjes meer zagen, waren we omgekeerd en konden we uiteindelijk de pijltjes toch wel weer terugvinden. Vandaar dat de route ook iets langer was dan de 80 km. Rond de 60 km konden we geen leuke terrasjes vinden, dus besloten we door te fietsen. Tegen de 70/75 zagen we wel leuke plekjes voorbij komen om even te zitten en wat te eten/drinken, maar toen konden we net zo goed doorfietsen tot de finish en dat is dan ook wat we deden.

20170613_193006

Ik had totaal niet door dat we al zo ver hadden gefietst, de kilometers gingen zo snel! De laatste paar kilometers gooiden we er nog een kleine versnelling in en voordat we het wisten reden we de finish over! Na afloop een heerlijk patatje bij de Febo met onze mooie medaille om onze nek. Mijn eerste fiets medaille! Dit was zo super leuk om te doen. Op 25 juni staat alweer mijn tweede tourtocht op de planning in Lelystad. Dan ga ik 85 km doen. Dat er nog meer zullen volgen is in elk geval wel duidelijk!

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


2 thoughts on “Decathlon tourtocht

 1. Merel schreef:

  Leuk! Ik vind tourtochten rijden altijd erg leuk om te doen! Ik heb afgelopen zondag Drenthe’s mooiste gefietst met mijn vader. Een rondje van 65 km. Rond 24 juni wil ik een tourtocht doen in Wageningen van 70 km. En inderdaad, de kilometers vliegen zo voorbij!

  1. Healthyrunning schreef:

   Super leuk! Ook met je vader! 🙂
   Mooie afstand ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente fietsblogs

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire fietsblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.