Disneyland Run Parijs
27 september 2017

Disney Run Parijs (2017)

Vrijdag ochtend 8 uur, Margriet staat voor de deur. Het is eindelijk tijd om naar Disneyland Parijs te vertrekken voor de Disney Run! Samen met 7 andere leden van de Instarunnerfamily vertrokken wij richting dit paradijs om 5 kilometer te rennen en zelf bleef ik langer om ook de 10 km te rennen. Nadat we iedereen hadden opgehaald, was het tijd om richting het zuiden te gaan.

Na een lange reis en een paar keer verkeerd rijden op het einde, kwam we aan in Parijs. Als je ook naar deze run gaat: je moet gewoon naar het Disneyland Park rijden en dus niet naar Disney Village. Je kunt daar met je startbewijs tegen een goedkoper tarief parkeren en eenvoudig richting het park lopen. Het is af en toe een beetje zoeken waar je heen moet, want het staat niet heel goed aangegeven. Na even wat zoeken en ondertussen al wat kilometers verder, kwamen we aan bij de Expo. We moesten daar ons startnummer ophalen (korte rij, maar ging langzaaaaaam haha) en een shirt ophalen (veel maten waren al niet meer aanwezig). Toen we eenmaal alles verzameld hadden, liepen we terug naar de auto om ons daar om te kleden in onze leuke Disney outfit. Onder de glitters, kroontjes, rokjes en roze accessoires liepen we daarna weer terug naar de start. Super veel zin in en na de lange reis waren we er wel echt klaar voor.

5 KM run op vrijdagavond

Disney Run

Er waren drie startvakken en wij startte in startvak C, het laatste startvak. We zagen alle mensen voor ons en wisten dat het een tijdje kon duren. De start was om 8 uur, maar uiteindelijk konden we pas ongeveer 45 minuten later starten. Ze lieten elke keer kleine groepjes starten, maar gelukkig was het gezellig bij de start. Er was muziek en om warm te blijven, bleven we dansen. Na even wachten was het zover; we mochten gaan! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar het was net alsof ik in een sprookje was! Het was ondertussen al donker geworden en alle lichtjes werden daardoor goed zichtbaar. De eerste kilometers gingen best langzaam, omdat er direct al veel mensen gingen wandelen. Het leek af en toe meer een wandeltocht dan een hardloopwedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken. Er liep een vrouw voor me die elke keer tussen de mensen door een weg aan het maken was. Ik rende achter haar aan en kwam zo redelijk tussen de mensen door. De sfeer was fantastisch en ik had zoveel om me heen om te kijken! Deze run was niet voor een toptijd en de tijd werd niet eens geregistreerd. Het was daarom vooral genieten, maar ik wilde wel echt onder het half uur blijven. Tijdens deze 5 km bleven we alleen in het Studio park. Het eerste deel liepen we daardoor heen en op een gegeven moment kwamen we bij een dood stukje waar niet veel te zien was. Een soort stil terrein. Het tempo had ik goed te pakken, het was genieten en de kilometers vlogen voorbij. Voordat ik het wist was ik al bij de finish en kon ik de fantastische medaille in ontvangst nemen. Wat is die grooooooot!! Na 28:46 kwam ik over de finish. Een prima tijd voor mij en nog belangrijker: ik heb genoten.

Na afloop wachtte ik op de andere runners van de instarunners family en liepen we met z’n alle met een prachtige medaille om onze nek richting de uitgang. Daar werden we nog voorzien van drinken en een box met wat te eten. De andere lopers gingen direct weer naar huis (wat een helden!) en zo lief als ze zijn hadden ze mij bij mijn hotel afgezet.

Eenmaal bij het hotel was het wachten op Melissa en Joey die rond 01:00 uur aankwamen. We konden toen eindelijk gaan slapen om vervolgens om 5:30 weer de wekker te horen om ons klaar te maken voor de 10 km run.

Disneyrun

10 km run op zaterdagochtend

Gelukkig had ik al tijdens het ophalen van de startnummers ook de startnummers van de 10 km kunnen halen. We maakten ons klaar voor de run en zette al onze spullen in de auto. We reden weer naar het park (ongeveer 10/15 minuten rijden) en konden gelijk doorlopen naar de start. Het was nu mazzel dat ik de dag ervoor er ook was en dat ik wist waar we heen moesten en konden daardoor rechtstreeks naar de start lopen. Tijdens de 5 km run was het licht toen we naar de start liepen en was het donker toen we eenmaal gingen starten. Dit keer was het andersom. Het was donker toen we stonden te wachten en toen we eenmaal gingen starten was het alweer licht. De start was ergens anders, maar het principe was hetzelfde. Elke keer een kleine wave, waardoor het even duurde voordat we konden starten.

Disneyland Parijs

Toen we eenmaal mochten starten, hadden we besloten om met z’n 3en bij elkaar te blijven. We wilden niet op een tijd rennen en vooral genieten. Er waren dit keer gelukkig wel meer mensen aan het rennen dan aan het lopen, dus dat schoot al een stuk meer op. Deze race ging door de studio’s, maar ook door het andere park. We kwamen nu ook bij het kasteel en maakten daar ook even een tussenstop om een foto te maken. Er waren de hele weg allemaal karakters waarmee je op de foto kon. Aangezien veel mensen dat deden, ontstonden er lange rijen. Ik had besloten dat ik niet uren in de rij wilde staan voor een foto en wel gewoon wilde blijven rennen. We stopten daarom alleen een minuut bij het kasteel voor een foto en renden daarna weer door. Het was een super leuk parcours met alleen een klein stukje over weer een leeg terrein. Dat was even saai, maar daarna kwamen we weer in het park en daar was weer zoveel te zien. Deze run was echt puur genieten en op een rustig tempo maakte we de run af. Na 1:03 kwamen we over de finish en mocht ik nog een keer een prachtige medaille omhangen.

Disneyrun France

De run was super goed verzorgd en je krijgt echt waar voor je geld. Als je ook mee wilt doen, zou ik wel adviseren om op tijd te arriveren en een nachtje te blijven slapen. Zo kun je uitgerust aan de start beginnen en super genieten van de run! Waar ik me in eerste instantie niet zoveel bij kon voorstellen van deze run, was het echt een van de meest bijzondere runs, die altijd in mijn herinnering zal blijven bestaan.

Met sportieve groet,

Tamara Kops

http://www.youtube.com/watch?v=kMlcjO8Yspo

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Disney Run Parijs (2017)

  1. Kirsten Does schreef:

    Wauw! Wat een ervaring! Is er volgend jaar weer een groep met Instarunnerfamily & is er een mogelijkheid om mee te gaan? Lijkt mij super gaaf. Dan zou ik graag voor de 21km willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.