Stox running socks
18 december 2017

Doelen 2018

Ik kan bijna niet geloven dat 2017 alweer bijna voorbij is. De tijd is echt voorbij gevlogen en voordat we het weten zitten we alweer in 2018. Elk jaar stel ik voor mezelf een aantal doelen op en aan het eind van het jaar vind ik het fijn om terug te kijken op deze doelen. Heb ik mijn doelen behaald en wat wil ik volgend jaar bereiken?

In mijn blog van een jaar geleden kun je mijn doelen van 2017 lezen. In 2017 heb ik 3 doelen voor mezelf gesteld: een snelle halve marathon, mijn blog naar een hoger niveau tillen en pull ups kunnen.

Laat ik positief beginnen: mijn blog naar een hoger niveau tillen vind ik persoonlijk wel gelukt. Onlangs is mijn nieuwe website live gegaan en daarmee heb ik nogal een omslag gemaakt. Daarnaast is er een groep studenten die een onderzoek doen voor de nieuwe website om zo te kijken waar ik nog meer kan verbeteren. Ik ben trots op deze stap en hoop de stijgende lijn volgend jaar voort te zetten.

Mijn andere 2 doelen zijn helaas niet gelukt dit jaar. De halve marathon liep ik samen met mijn zus en door de hitte heb ik helaas geen pr kunnen lopen. Daarnaast lukt een pull up ook nog niet, alhoewel ik het jaar begon met fanatiek oefenen, is dit in het laatste deel van het jaar een beetje weggezakt.

Vind ik het erg dat ik 2 van de 3 doelen niet behaald heb? Nee, totaal niet. Soms lopen dingen anders en kun je niet alles voorzien. Ik denk dat het juist goed is om te bedenken waarom doelen niet gelukt zijn en hoe ik een volgende keer kan zorgen dat het wel lukt. Waren de doelen misschien niet realistisch? Ik denk dat ik dit jaar niet specifiek genoeg naar deze doelen heb toegewerkt. Eerlijk gezegd was ik de afgelopen maanden deze doelen zelfs vergeten. Met een beter plan, had ik deze doelen misschien wel gehaald.

2018:

Wil ik nu dan nog wel doelen voor 2018 opstellen? Ja zeker.

 1. Meer andere sporten beoefenen
  Het afgelopen jaar heb ik gemerkt hoe leuk het is om af en toe een andere sport te beoefenen, in plaats van alleen hardlopen. Zo ging ik eerder paaldansen, deed ik 3 lessen crossfit en heb ik een racefiets gekocht. Ik wil in 2018 nog meer andere sporten doen, zodat ik mijn lichaam elke keer op een andere manier prikkel. Nummer 1 op mijn to do list? Kickboxen!
 2. Vloggen
  Ik heb gemerkt dat steeds meer mensen ook graag filmpjes willen bekijken in plaats van blogs willen lezen. Mijn focus zal nog steeds op mijn blog blijven liggen, maar daarnaast wil ik ook graag wat vaker een vlog online zetten.
 3. Een pr lopen
  Laat ik het iets breder houden dit keer. 😉 Ik zou graag weer een pr willen lopen volgend jaar. Of het nou op de 5 km is, de 10 km of tijdens een halve marathon. Met één pr zou ik al super blij zijn. Ik ben benieuwd volgend jaar wat het geworden is..

Nou.. laten we volgend jaar rond deze tijd eens kijken welk doel ik gehaald heb!
Heb jij nog doelen? Laat ze vooral weten in de comments, dan staan die ook maar weer zwart op wit. 🙂

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


4 thoughts on “Doelen 2018

 1. Jenn | jennnsfigments.com schreef:

  Mooie doelen, veel succes! Ik ben nog aan het nadenken over mijn sportieve doelen voor het komende jaar. Sowieso ga ik in estafettevorm de marathon van Rotterdam lopen, 1/4 van de afstand, en dat heb ik nog niet eerder gedaan dus daar zal ik naar toe moeten trainen.

  1. Tamara Kops schreef:

   Dank je wel!!
   Jij hebt zo te zien ook een heel mooi doel! De estafettevorm lijkt me super leuk, ik wist niet dat dat kon. Het gaat je zeker lukken, succes 🙂

 2. Custodia Chineva schreef:

  Dat zijn echt super mooie doelen. die zetten me ook aan het denken om meer sportief te zijn of meer bewegen.

  1. Tamara Kops schreef:

   Wat goed om te horen! En zeker doen want bewegen is zo fijn en dan helemaal in de buitenlucht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Populaire foodblogs

Multiculturele recepten