4 januari 2019

Do’s en don’ts bij het aanvragen van een ESTA

Sinds 2009 is het verplicht voor reizigers naar Amerika om een ESTA aan te vragen, zelfs bij alleen een tussenstop in Amerika. Toch is niet iedereen hiervan op de hoogte. Het gebeurt nog steeds dat mensen er pas op het vliegveld achter komen en dat er dan nog last minute een ESTA aangevraagd moet worden.

Wat is een ESTA precies?

De ESTA kun je zien als reistoestemming die elektronisch gekoppeld is aan jouw paspoort. Het geautomatiseerde systeem, Electronic System for Travel Authorization wordt ingezet om te bepalen of je aan de veiligheidseisen voldoet en hiermee in aanmerking komt om naar Amerika te mogen afreizen. Burgers welke in landen wonen die onder het Visa Waiver Program vallen mogen een ESTA aanvragen en hoeven dan geen visum meer aan te vagen.

Hoe ver van te voren moet een ESTA aangevraagd worden?

Last minute een ESTA aanvragen is behoorlijk riskant. Real-time goedkeuring geeft de Amerikaanse overheid niet meer af. Zij mogen zelfs 72 uur doen over de beoordeling van uw aanvraag. Vraag daarom in elk geval 72 uur van te voren uw ESTA aan, maar het liefst nog eerder. Het beste is om deze 4 weken voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Mocht jouw aanvraag worden afgewezen, dan heb je nog tijd om een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Hoe lang mag ik in Amerika verblijven?

Een ESTA is vanaf het moment van goedkeuring twee jaar geldig. In die twee jaar kun je zo vaak op en neer naar Amerika als je wilt, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen achtereen. Verloopt jouw paspoort binnen de geldigheid van jouw ESTA, dan komt deze automatisch te vervallen. Je dient dan een nieuwe aan te vragen zodra je jouw nieuwe paspoort hebt ontvangen, indien je nog weer naar Amerika wilt reizen.

Welke vragen worden er gesteld op het ESTA formulier?

Op het ESTA formulier worden de volgende gegevens gevraagd:

Jouw paspoortgegevens (Je kunt geen ESTA aanvragen op een identiteitskaart)

Jouw werkgevergegevens indien van toepassing

Jouw verblijfgegevens in de VS, indien het geen doorreis betreft

Jouw nood contactpersoon binnen of buiten de VS

Veiligheidsvragen

Op deze internetpagina vind je een uitgebreide uitleg over wat je dient in te vullen bij de vragen die gesteld worden op het ESTA formulier

Waar kan ik een ESTA aanvragen?

Een ESTA kunt u aanvragen via esta-aanvragen.nl . Zij bieden allerlei extra services om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Zo hebben zij ingebouwde controles op het aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Elke aanvraag wordt handmatig gecontroleerd en bij onduidelijkheden nemen zij contact met je op. Standaard wordt jouw ESTA per e-mail verstuurd, en tegen een kleine meerprijs ook per post. Ook kun je gewoon middels iDEAL betalen. Bij vragen kun je gebruik maken van hun klantenservice. Je kunt ze bereiken middels telefoon, chat of e-mail.

Wat zijn de kosten?

Bij eVisa betaal je een totaalprijs van €25,- ongeacht de wisselkoers. In de prijs zitten de kosten van de ESTA zelf, welke opgesteld zijn door de Amerikaanse overheid, van $14 en €12,- voor onze behandel- en administratiekosten. Je zult dus nooit meer dan €25,- per ESTA bij ons betalen. Wij bieden de volgende betaalmogelijkheden: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro.

Kan ik achteraf mijn gegevens nog wijzigen?

Gegevens kunnen alleen nog aangepast worden wanneer jouw aanvraag nog niet verwerkt is. Mocht je nog iets aangepast willen hebben, dien je dat zo snel mogelijk door te geven. Zodra jouw aanvraag is verwerkt, is alleen het verblijfadres in Amerika nog kosteloos aan te passen.

In onderstaande video zie je een korte samenvatting van het aanvragen van een ESTA http://www.youtube.com/watch?v=UUZLr3WFOcs


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden