10 juli 2017

Einde Vegan Challenge

7 dagen vegan eten.. wie mij de afgelopen week op social media en via mijn blog heeft gevolgd, weet dat ik de afgelopen 7 dagen vegan heb gegeten. Deze challenge is geëindigd dus ik vertel graag hoe het is gegaan en geef ik je wat tips!

Eerder gaf ik al een update over de eerste helft van de vegan challenge. Hierin vertelde ik wat ik de eerste drie dagen had gegeten. Hieronder de update van de laatste 4 dagen:

Dag 4:
Naarmate de dagen vorderde, werd het steeds makkelijker. Op een gegeven moment weet je wat je wel/niet mag eten en wat je lekker vindt. Op dag 4 at ik een ontbijtkoekje als ontbijt met soja boter. Tussendoor wat lekker fruit (mandarijn en banaan). Als lunch heb ik de wrap met hummus, spinazie, tomaat en komkommer erin gehouden en als tweede tussendoortje nam ik crackers met chocopasta. Als avondeten nam ik pita broodjes met vegan shoarma. Hierbij had ik ook vegan mayonaise gehaald (proeft gewoon naar normale mayonaise!). ’s avonds ging ik chillen bij een vriendinnetje, dus dat was wel een lastig moment. Ze gingen allemaal aan de chips en chocola, maar dit mocht ik niet. Ik had wel een vegan chips gevonden; naturel smaak van croky. Deze chips had ik meegenomen zodat ik zelf ook wat lekkers mocht.

20170708_162828

Dag 5:
Eerlijk gezegd had ik nu wel een moment dat het van mij wel over mocht zijn. Het vlees miste ik nog steeds niet, maar de zuivel wel. Vooral als het ergens in verwerkt. Als ontbijt nam ik weer een ontbijtkoekje met soja boter en ook mijn lunch was hetzelfde als dag 4. Als avondeten besloot ik te gaan voor een heerlijke vegan pizza! Ik wilde eigenlijk een wrap-pizza maken, maar ik zag dat de pizza bodems bij de ah gewoon vegan zijn. 🙂 Ik had ook vegan mozzarella gehaald, dus deze ging op de pizza samen met paprika en tomaat, heerlijk!! Als toetje nam ik ’s avonds nog een bakje aardbeien.

Dag 6:
Het weekend is aangebroken.. lastig! Mijn ontbijt was een shake van soja melk gemixt met een banaan. Mijn lunch was een heerlijke vegan tosti met biologische pesto (bij de albert heijn hebben ze een vegan variant!), mozzarella en tomaat. Ik heb zelf geen tosti apparaat, maar uit de pan smaken ze precies hetzelfde. ’s avonds ging ik bij een vriendinnetje eten die al langere tijd in elk geval vegetarisch eet en zoveel mogelijk vegan. Zij maakte een heerlijke pasta met vegan kip. ’s avonds nam ik weer een lekker bakje aardbeien.

20170708_182602

Dag 7:
De laatste dag! Ik startte de dag met 2 bruine boterhammen met soja boter en vruchtenhagel. In de middag had ik een babyshower en gingen we high-tea’en bij een restaurantje. Tijdens deze babyshower heb ik wel een aantal dingen gegeten dat niet vegan was. De lekkere taartjes etc. kon ik helaas niet laten staan. Toen ik thuis kwam pakte ik het weer op door weer een vegan tosti te eten.

Kortom; op 1 lunch na heb ik de volledige week vegan gegeten. Ik vind dat mijn doel is behaald; ik ben veel bewuster van wat ik eet en weet ook zeker wat ik ga aanpassen. Waar ik eerst iedere dag meerdere malen vlees at (lunch en diner), wil ik nu af en toe het vlees laten staan. Ik miste het vlees deze week niet, dus dat moet goed te doen zijn. Daarnaast wil ik simpele dingen vervangen zoals boter door soja boter, en melk door soja melk. Ik denk dat door dit soort kleine aanpassingen, je al een steentje kunt bijdragen. Wil je ook een vegan week doen? Zoek dan een maatje waarmee je dit samen kunt doen. Doordat ik deze challenge samen met mijn collega’s deed, konden we elkaar helpen met lekkere gerechten uitzoeken en elkaar tips geven. Dat maakt de week een stuk leuker en makkelijker vol te houden!

Ik vind deze challenge nu al geslaagd. 🙂

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten