Bij een aantal bekende Mexicaanse gerechten zoals de Mexicaanse kip fajita, quesadillas en burritos worden er Fajita kruiden gebruikt. Er zijn ook soortgelijke kruiden die worden gebruikt bij de Mexicaanse gerechten.
Het is best simpel om zelf fajita kruiden te maken. Bovendien is het ook handig om dit zelf te doen doordat je de samenstelling zelf kunt bepalen en de gemaakte kruiden gemakkelijk in een potje kunt verzamelen.
De eerste keer zou ik de aangewezen ingrediënten hoeveelheid aanhouden. Echter kun je daarna zelf bepalen of je deze samenstelling wilt aanpassen om de juiste smaak te krijgen. Zelf vond ik de komijnzaad te sterk dus voeg ik wat extra paprikapoeder toe om dit te compenseren.
Hierbij komt het meest gemakkelijke recept. De bovenstaande ingrediënten voeg je namelijk om de beurt toe in een kommetje. Daarna meng je al deze kruiden met elkaar. Je zult zien dat deze kruiden wit blijven door de maizena kleur. De fajita seasoning mix in de winkel die gebruiken namelijk andere kruiden of kleurstoffen waardoor deze er meestal bruin/oranje uit zien. Echter smaakt deze fajita kruiden ongeveer hetzelfde als die uit de supermarkt.
TIP: Ik voeg zelf meestal het dubbele van de aanbevolen ingrediënten toe zodat deze kruiden in een potjes gezet kunnen worden. Hierin kun je de kruiden goed bewaren en makkelijk gebruiken bij het koken. Je kunt deze kruiden zeker wel 2 jaar bewaren.
Zelf gebruik ik de fajita kruiden om kip mee te bakken. De hoeveelheid die we nu hebben gebruikt is goed voor ongeveer 600 gram kip. Deze kip voeg ik samen met wat groente (meestal rode en groene paprika). Het lekkerst is om deze kip dan te eten in wraps met een lekkere guacamole of creme fraiche saus. Dit is de meest gebruikte variatie van de faijta kruiden.
TIP: Lees mijn blog over guacamole saus om deze zelf te maken en toe te voegen aan je gerecht met fajita kruiden!
Super slim om het zelf te maken. Het zijn eigenlijk allemaal kruiden die ik nu ook wel los in huis heb. Makkelijk en lekker!
Goed om te horen! Het is inderdaad erg makkelijk en lekker!
Handig om zo zelf kruiden voor Fajita te maken. Bedankt voor het recept!
Graag gedaan! 🙂
O wat een fijn recept! Deze ga ik zelf ook maken. Want het is zo lekker.
Leuk om te horen en eetsmakelijk 🙂
Lijkt me niet zo heel moeilijk. Mede door de goede uitleg! En ik hou wel van mexiaanse kruiden. Dus wie weet probeer ik het wel eens te maken.
Lekker zeg, ik zou deze kruiden graag eens maken en gebruiken om kip te bereiden.
Ik zou dit eigenlijk ook gewoon zelf moeten maken! Veel makkelijker en dan kan ik zelf beslissen hoeveel ik van wat er in wil!
Wel makkelijk eigenlijk om dit zelf te maken! Dan heb je altijd wat in huis 🙂 Deze ga ik onthouden.
Ik kende dit serieus niet, maar ben ook geen keukenprins en toch eet ik best vaak mexicaans. Echt handig deze tip, dankje wel
Wat handig! En eigenlijk allemaal kruiden die je wel in huis hebt, nooit geweten dat je er fajita kruiden mee kunt maken, nice!