Gezond eten op vakantie
27 juli 2015

Gezond eten op vakantie

Je hebt het hele jaar hard gewerkt. Gezond gegeten, hard gewerkt en veel gesport en die vakantie heb je wel verdiend. Je wilt heerlijk genieten, maar toch ook gezond eten op vakantie. Je wilt toch niet dat al je werk voor niks is geweest? Ik ben deze zomer naar Barcelona geweest en probeerde daar mijn harde werk niet zomaar weg te gooien. Met deze tips heb je een “healthy” vakantie en kun je heerlijk een gezonde vakantie tegemoet!

1. Drinken

Gezond eten op vakantie

Met het warme weer zweet je waarschijnlijk veel. Water drinken is altijd belangrijk (het liefst 2 liter per dag), maar op vakantie is het extra belangrijk dat je hierop let. Je wilt natuurlijk niet dat je uitdroogt en dat je de rest van de vakantie ziek op bed ligt. Neem altijd een flesje water mee voor onderweg, zodat je voldoende vocht bij je hebt. Natuurlijk zijn de cocktails ’s avonds lekker, maar drink er dan ook een glas water bij. Voor elk glas alcohol ook een glas water en je zorgt dat je vochtgehalte op pijl blijft. Zelf ben ik een beetje afgestapt van de alcohol, dus geef mij maar een heerlijk sapje of smoothie. In Barcelona heb je “Mercado de La Boquer”. Deze markt, gelegen in La Rambla (de bekendste straat van Europa!), staat vol met kraampjes waar deze gezonde juices worden verkocht. Ik koos voor een verse jus d’ orange voor slechts €2.

2. Ontbijt

Het hotel waar wij zaten was “Hotel AC Som” en wij hadden ook het ontbijt erbij geboekt. Toen ik de eerste keer de eetzaal binnen liep, viel mijn mond open. Ik ontbijt elke dag enkel met een eiwitshake en hier lagen er stapels donuts, cheesecake, chocolade croissantjes en meer! Maar voordat ik mezelf aan al dit lekkere eten vergreep, moest ik mezelf even terugroepen. Het zou tenslotte zonde zijn om alles weg te gooien en waarom heb ik al dat lekkere eten nodig? En dus koos ik voor het heerlijke verse fruit en muesli dat daar ook lag. Bedenk even voordat je gaat aanvallen of je wel echt al dat “slechte, maar oh zo lekkere” eten wilt eten. Ik koos ervoor om de laatste dag niet meer gezond te eten op vakantie. Zo heb ik het heerlijke eten beperkt tot maar één keer en toen mocht ik van mezelf die lekkere donut en een stuk cheesecake als ontbijt!

3. Mercat de la Boqueria

Gezond eten op vakantie Gezond eten op vakantie

Gezond eten op vakantie

Op die heerlijke markt La Boquer hebben ze erg veel gevarieerd eten. Vers fruit, noten en de verse smoothies die ik al eerder noemde. Wij hadden een zak walnoten en amandelnoten meegenomen, zodat we dit de hele week konden eten als we honger kregen. Wij gingen veel op stap en hebben heel Barcelona doorgewandeld. Dat er af en toe wat gegeten moest worden, is natuurlijk niet zo raar. Om te voorkomen dat wij ons gingen vergrijpen aan lekker eten, konden we zo makkelijk wat nootjes eten. Deze vullen goed en zijn hartstikke gezond! Daarnaast elke dag een stuk fruit en wij hadden onze vitaminen weer binnen.

4. Sporten

Gezond eten op vakantie

Bij ons in het hotel hadden ze een “sportschool”. Deze sportschool staat tussen haakjes omdat het niet echt een sportschool te noemen was. Ze hadden een hotelkamer gebruikt voor deze sportschool en daar welgeteld vier apparaten ingezet. Er was een fiets, een loopband, een bankje en een all in one apparaat. Verder lagen er wat dumbells  en dan hebben we het wel een beetje gehad. Ik was bezig met week 3 van Kayla Bikini’s Body Guide en had enkel wat dumbells nodig. Ik propte mezelf dus tussen de apparaten om mijn oefeningen te doen, maar waar was de airco?! Het was zo heet! Misschien was dit wel een teken dat ik naar buiten moest. Het is toch ook veel leuker om rond te rennen in een onbekende stad. En dus zijn wij lekker naar buiten gegaan voor een mooie avondrun. Dit deden wij als voorbereiding op de Vila Olimpica die ik uiteindelijk niet liep, maar mijn vriend wel.

5. Supplementen meenemen

Gezond eten op vakantie

Oke, ze keken een beetje raar toen onze koffer opengemaakt werd bij de douane op Schiphol, maar uiteindelijk hebben we hier veel plezier van gehad. Vooral mijn vriend die vaak (en ja, dan bedoel ik vaak) eet, was erg blij dat hij elke dag zijn blikje tonijn bij zich had en wat extra shakes. Zo raakt je lichaam toch niet helemaal uit zijn ritme en krijgt je lichaam toch wat toegevoegde voedingswaarde binnen (zie visolie pillen en vitaminepillen).

6. Genieten!

Gezond eten op vakantie

De laatste is genieten! met een uitroepteken. Het is tenslotte vakantie en je wilt jezelf ook niet alles ontnemen. Ondanks dat je heerlijk gezond kunt eten op vakantie, vind ik het ook heel erg lekker om eens te genieten van die dik makende witte magnum waar ik het hele jaar al naar uitkijk! Fijne vakantie en geniet er van 🙂

Eet jij altijd gezond als je op vakantie bent?

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden