27 februari 2017

Gezonde wortelrepen van havermout

Op zoek naar een vullend en gezond tussendoortje? Deze havermoutrepen met wortel is een van mijn favorieten. Havermout vind ik sowieso erg lekker en bovendien kun je er ontzettend veel mee.

Dit heb je nodig:

150 gram havermoutvlokken
Geraspte wortel
100 gram kokosolie
2 eieren
kaneel (of speculaaskruiden)
kokosrasp
noten of zaden
Eetlepel honing
Bakvorm en bakpapier

16880389_1302260239817926_1230552018_o

Dit moet je doen:

Snijd de wortel of geraspte wortel extra fijn. Doe de havervlokken in een kom samen met de kokosrasp, kaneel en de noten. Je kunt er voor kiezen dit te malen in een blender maar je kunt het ook grof laten. Smelt de kokosolie door deze even te verwarmen. Vervolgens doe je de eieren, de honing en de kokosolie bij het havermoutmengsel. Het is belangrijk dat je kokosvet gebruikt omdat deze hard wordt wanneer het afkoelt. Zo krijg je stevige repen! Zorg dat je alles goed door elkaar husselt zodat er een stevige massa ontstaat. Doe in een bakvorm wat bakpapier en eventueel wat kokosolie. Het havermoutmengsel doe je vervolgens in de bakvorm. Zet dit ongeveer 40 minuten in de oven op zo’n 150 graden. Laat even afkoelen en je tussendoortje is klaar!

Gemaakt door Bianca Kramer


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Gezonde wortelrepen van havermout

  1. tessa schreef:

    Dat ziet er lekker uit! Ik ga het eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten