Gili Trawangan
25 oktober 2017

Wat te doen op Gili (Trawangan, Meno & Air)?

Als je een bezoekje brengt aan Bali, zou ik ook zeker een dagje naar Gili gaan! De Gili eilanden liggen op slechts 1,5 uur varen van Bali en is een paradijs op aarde. Zelf zijn we alleen naar Gili Trawangan geweest. Dit eiland is wat groter dan Gili Air en Gili Meno en hier is ook meer te doen. Vooral als je gaat om te feesten, zou ik naar Gili Trawangan gaan.

IMG-20171014-WA0013

Vervoer naar Gili Trawangan

Het boeken van een tripje naar dit eiland kan via Eka Jaya. Dit is een fast boat en brengt je snel naar de bestemming. Er zijn nog een aantal andere fast boten, maar anders doe je er 3 uur over. Zonde als je maar weinig tijd hebt!
Je moet 1 uur van tevoren in de haven zijn en dat zou ik ook zeker doen, want het was nogal zoeken naar het loket waar je je boardingpass moet halen. Je wilt geen stress op je vakantie, dus je kunt er maar beter vroeg zijn!

Eenmaal op Gili Trawangan is het goed om te weten dat er geen auto’s en ook geen scooters rijden, met uitzondering van enkele elektrische scooters. Alles gaat nog ouderwets met paard en wagen en je kunt er ook een fiets huren. Zelf vond ik het best zielig voor de paarden, dus kozen wij ervoor om zelf het eiland rond te fietsen. Super goed te doen, want zo groot is het ook weer niet.

Verblijf op Gili Trawangan

Gili is zo leuk, dat ik zeker minimaal 1 nachtje zou blijven. 2 nachten is ook prima, maar persoonlijk zou ik dat wel genoeg vinden. Er zijn echter genoeg mensen die zelfs 4/5 dagen blijven. Kan prima als je lekker wilt relaxen, maar ik kan nooit zo lang stil zitten haha.

Als je een leuk verblijf zoekt, raad ik Vamana Resort aan. Wij verbleven hier één nachtje en het was een top hotel! De mensen waren super vriendelijk en de kamers waren schoon en netjes. Wij verbleven hier voor €181,- met zes personen (3 kamers), dus het was nog een goede prijs ook! Toen ik er was waren er ook nog heel veel andere hotels met kamers vrij, dus wil je liever daar kijken waar je slaapt is dat ook mogelijk.

Dingen te doen op Gili Trawangan

De oostkust van Gili Trawangan staat erom bekend dat er veel schildpadden te zien zijn. Toen we aankwamen zagen we inderdaad af en toe schildpadden boven water komen, maar toen we de volgende dag hadden besloten om te gaan snorkelen, konden we ze helaas niet meer vinden. Ik zou in elk geval wel waterschoentjes meenemen, want je komt anders heel lastig het water in en uit met alle steentjes die op de grond liggen. Voor de mensen die van duiken en snorkelen houden, is dit in elk geval een must place to go!

IMG-20171012-WA0145

De zonsondergang is op Gili Trawangan goed te zien. Rijd naar het westen voor de mooiste sunset en voor dé foto met de schommels. Wij zaten bij Malibu beach club, maar eigenlijk zag het tentje er naast er nog leuker uit! Daar was later op de avond ook muziek te horen en een kampvuur werd aangestoken. Waar je ook zit: je hebt mooi uitzicht en kunt genieten van de zonsondergang op Gili.

Gili Trawangan

’s avonds barst het feest op Gili Trawangan los en dan begint het waar vele voor komen: het uitgaan. Er zijn niet specifieke plekjes waar je heen moet gaan, maar loop lekker de straat door en kijk waar het gezellig is. Wij deden een soort van kroegentocht en liepen gewoon wat tentjes af om wat te drinken. Uiteindelijk bleven we hangen bij Jiggy’s, waar het erg gezellig was. Vroeger op de avond was er beerpong en op een gegeven moment werd het feest buiten verder gevierd en konden we met onze voeten in het zand verder dansen. Het feest was wel al vroeg klaar en om 1 uur konden we alweer richting ons bed lopen.

Mocht je in de buurt zijn; zou ik zeker een bezoekje brengen aan dit prachtige, levendige eiland. Je kunt er heerlijk genieten van mooi weer en afsluiten met een mooi feestje.

IMG-20171012-WA0133

Heb jij nog tips voor Gili Trawangan? Laat ze hieronder achter in een reactie!

Liefs,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden