8 april 2019

Goedkoper sporten reizen: tips en trucs

Sporten en reizen kosten geld, zeker als het je grootste hobby´s zijn en ze ook nog combineert. Voor je het weet, geef je een flink deel van je maandbudget hier aan uit. Dat is uiteraard geen probleem als je een heel goed inkomen hebt (of als jullie tweeverdieners zijn), wel als jouw verdiensten per maand wat minder zijn. Gelukkig zijn er allerlei manieren om hierop te besparen, als je tenminste wat tijd wilt besteden aan het zoeken naar mogelijkheden.

Besparen op sportspullen

Sporten kun je zo duur en dus ook zo goedkoop maken als je zelf wilt. Natuurlijk heb je sportkleding en -schoenen nodig, maar het is de moeite waard om niet onmiddellijk iets te kopen als je dat denkt nodig te hebben. Ga eens op zoek naar aanbiedingen. Loop niet vóór of in het begin van het seizoen die sportwinkel binnen, maar wacht tot het einde daarvan. Daarnaast hebben sommige supermarkten regelmatig redelijke goede sportkleding in hun schappen liggen.

Wedstrijden

Als je meedoet aan wedstrijden kan je je afvragen of je per s mee wil doen aan de allergrootste wedstrijden. Dat zijn meestal ook de duurste, en er zijn ook heel veel kleinere wedstrijden die prima georganiseerd zijn en een geweldige sfeer hebben. Op internet zijn diverse uitgebreide hardloopkalenders te vinden, waarbij je bijvoorbeeld ook per regio en per afstand kunt selecteren. Ook kan je per keer euro´s besparen door je ruim van tevoren in te schrijven en dat niet pas op het laatste moment of zelfs op de dag zelf te doen.

Sportschema
Tenslotte kan je als beginner iemand betalen voor het maken van een hardloopschema of je kunt bijvoorbeeld kijken naar het beginnersschema van de Hartstichting dat al voor jou bedacht. Verder zijn er veel tips op forums of elders op internet te vinden, zoals op deze blog: 10-hardlooptips-voor-beginners. Tot slot kan je lid worden van een atletiek- of wielerclub, maar zijn er goedkopere alternatieven in de vorm van laagdrempelige en goedkopere (of zelfs gratis) loopgroepen en fietsclubs.

Goedkoper reizen

Net als sporten is reizen een grote hobby. Maar wist jij dat je kunt besparen op vliegreizen door op bepaalde momenten je vliegreis te boeken? Daarnaast is het aan te raden om je cookies te verwijderen voordat je een vliegticket boekt. Ook kun je een prijsalarm instellen, zo weet je zeker dat je altijd de goedkoopste tickets vindt.

Geld besparen op andere uitgaven

Uiteraard kun je ook eens kritisch kijken naar je algemene uitgavenpatroon. Je kunt flink geld besparen door eens te kijken naar de kosten van je dagelijkse kleding, energie, krant en tijdschriften, uitjes en verzekeringen. Wat kost bijvoorbeeld die auto aan belasting en verzekeringen terwijl deze veel voor de deur staat? En heb je wel de goedkoopste autoverzekering? Hoeveel geef je uit aan kleding die je nauwelijks draagt? Waarom doe je altijd je boodschappen bij die ene supermarkt, terwijl je regelmatig mensen hoort over andere winkels die ook in de buurt liggen? Als je ervoor zorgt dat je je dagelijkse uitgaven in het gareel houdt, dan kun je dit weer gebruiken om op reis te gaan of die mooie sportschoenen te kopen!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.