Zomer in de tuin
10 april 2021

Haal de vakantiesfeer naar je tuin of balkon

Verre reizen naar tropische landen zitten er nog even niet in. Maar gelukkig zijn er ook manieren om de heerlijke vakantiesfeer naar je eigen huis te halen. Of beter gezegd: naar je eigen tuin of balkon. Met een paar toevoegingen waan je jezelf zo in je favoriete vakantieland. Lees het onderstaande artikel door en laat je inspireren!

Hangmat of ligstoel

Op vakantie kun je iedere dag ontspannen in een hangmat of op een ligstoel, maar toch kopen we deze items niet snel voor onze eigen achtertuin. Zonde! Juist met deze niet-alledaagse tuinmeubelen kun je extra goed relaxen in de tuin. Pak er een goed boek of een cocktail bij en droom helemaal weg.

Lekker veel groen

Je geeft de achtertuin eenvoudig een vakantiesfeer door veel groen toe te voegen. Van tropische planten en bomen tot prachtige bloemen. Wees niet bang om uit te pakken met grote exemplaren. Heb je alleen een balkon? Zet dan een hoge plant in een pot en versier het balkonhek met zo veel mogelijk groen. Tip: je kunt bij elho online een plantenbak bestellen die specifiek geschikt is voor het balkon. Deze duurzame balkonbakken zijn gemaakt met gerecycled plastic en eenvoudig zonder gereedschap te bevestigen. Daarnaast hebben ze mooie bloempotten in het assortiment om het terras of balkon nog meer op te fleuren.

Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen dragen bij aan het vakantiegevoel. Vooral hout, rotan en bamboe zijn een goede toevoeging. Koop bijvoorbeeld rotan tuinstoelen, gebruik een bamboemat als schutting of creëer een terras van houten vlonders. Er zijn ook keramische tegels met houtlook en kunststof tuinsets met houtlook verkrijgbaar. Deze materialen hebben dezelfde sfeervolle uitstraling, maar zijn vaak een stuk gemakkelijker in onderhoud.

Vakantieland als inspiratie

Vlieg jij het liefst volgende week al naar Bali of geniet je juist van een vakantie in Frankrijk? Gebruik jouw favoriete vakantieland als inspiratiebron voor jouw tuin of balkon. Zoek online mooie inspiratiebeelden en kijk wat er zo kenmerkend is voor dit vakantieland. Maak eventueel een moodboard en noteer de veel gebruikte kleuren, materialen en planten. Zo kun je de vakantiesfeer nog beter nabootsen.

Karakteristieke tegels

Heb je al genoeg (tropische) planten in de tuin en ontbreekt het ook niet aan natuurlijke materialen? Dan kunnen karakteristieke tegels het geheel echt helemaal compleet maken. Met een terras van Marokkaanse of Portugese tegels is het vakantiegevoel direct terug. Pak uit met opvallende prints en vrolijke kleuren of combineer het met een effen terrastegel voor een rustiger effect.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden