13 juni 2016

Halve Marathon: Almere City Run

Zondag 12 juni was het dan zover. Mijn derde halve marathon. Vorig jaar, ook tijdens de Almere City Run, liep ik mijn allereerste halve marathon. Nu een jaar later en met het oog op de New York Marathon, was het tijd om weer de halve marathon te lopen. Dit keer was het ook nog eens mijn verjaardag, wat het extra speciaal maakte.

Omdat het mijn verjaardag was, liep mijn vriend Etienne met mij mee. Ik heb deze steun altijd onderweg hard nodig en omdat het mijn verjaardag was, kon hij niet weigeren. Voor mij is de Almere City Run een thuiswedstrijd. Daarom vind ik dit ook zo’n leuke run. Veel bekenden, dichtbij huis en een goede organisatie.

De ochtend van de run dronk ik mijn gebruikelijke shake, pakte ik mijn spullen in en reden we rustig naar de stad. Daar aangekomen was het nog rustig, maar mijn zus Melissa en mijn vriendin Froukje stonden al te wachten. Froukje ging voor het eerst een halve marathon lopen en Melissa ging knallen op de 7km.

 

Voor de start kwamen we nog veel bekenden tegen, loopmaatjes uit Almere, bekenden van Instagram en vrienden/vriendinnen uit Almere. Gezellig boel dus in Almere! Inmiddels was het alweer tijd om naar het startvak te lopen. We maakten ons gereed en gingen klaar staan in het startvak. Ik had geen ruimte voor mijn telefoon, dus ook geen muziek. Wel had ik mijn belt om voor drinken en mijn vriend had een belt om waar mijn telefoon in kon en wat gelletjes. Mijn doel voordat ik startte? Mijn PR stond op 2:14:06, dus wilde ik graag onder deze tijd lopen. Vorig jaar liep ik op dit parcour 2:18:53. Mijn doel was eigenlijk om 6 minuut per kilometer te lopen en dus uitkomen op een tijd van 2:06:00. Maar ik wist dat dit erg ambitieus was, dus durfde ik daar eigenlijk nog niet over te dromen.

IMG-20160612-WA0007

Het startschot klonk en iedereen rende weg. Het duurde even voordat we de start overkwamen, maar uiteindelijk van start, konden we makkelijk wegkomen. Ik wilde echt rustig starten, dus ik nam mijn tijd. Op mijn horloge kon ik precies de snelheid zien waarmee ik rende. 5:46 per kilometer. Oke, ik kon wat rustiger rennen, maar ik zat er lekker in. Onderweg kwam ik nog een aantal bekenden tegen en we begonnen in de stad. Eenmaal een aantal kilometer verder, gingen we de stad uit het park in. Nu begon het eigenlijk pas, want weg was het publiek en hallo warmte. Ik dacht eigenlijk dat het niet zo warm was, maar wat was het benauwd zeg!

De eerste 5km vlogen snel voorbij. Hier was een waterpost, maar ik wilde nog niet stoppen. We namen een beker sportdrank aan, maar dronken dit rennend op. Etienne was nog steeds bij me en Froukje vlak achter ons. De mensen onderweg waren heel gezellig! Het was mijn verjaardag en verschillende mensen hoorde dit. Verschillende felicitaties en aanmoedigen kreeg ik om mijn oren en gezellige gesprekken met een aantal andere lopers. Dit vond ik echt super leuk!!

De volgende 5 km kwamen ook redelijk snel. We hadden een heel constant tempo van 5:46 per kilometer en dit was prima uit te houden. Zelfs nog met een paar gesprekken onderweg! Ik kreeg het wel al wat warmer, maar dat mocht de pret niet drukken. Op een gegeven moment kwamen we wel bij een gedeelte waarbij er heel veel pollen in de lucht waren. Niet zo fijn tijdens het rennen, maar niemand die daar wat aan kan doen. Eenmaal aangekomen bij de 10km, stopte ik wel even bij de waterpost. Ik nam een gelletje, wat sportdrank en wat water. Na een paar meter gelopen te hebben, pakte we opnieuw het tempo op en begonnen we met rennen.

Over de helft! Nu begon eigenlijk de race pas echt. Nu begon het doorbijten en het bikkelen. Vorig jaar ging op dit punt al bijna kapot. Nu was ik nog redelijk fris en ook nu wist ik het tempo nog vol te houden. Etienne had muziek op mijn telefoon aangezet, dus daar konden we lekker op rennen. Ik kan toch echt niet zonder muziek rennen hoor! Bij de 15 km kwamen we weer bij een waterpunt. Ik werd nu best al een beetje moe en mijn benen werden zwaarder. Ik nam nog even wat drinken en probeerde het tempo weer op te pakken.

IMG-20160612-WA0026

Ik merkte de volgende kilometers dat het tempo steeds wat afnam. Ik kon niet meer in dat lekkere tempo komen, had het warm en begon echt moe te raken. Elke kilometer die ik nu nog bleef rennen was ik blij mee. Een paar renners waar we al het grootste gedeelte van de weg mee rende, waren ook op en dus probeerde we elkaar wat op te peppen. Af en toe moest ik nu toch echt even op adem komen, om vervolgens weer te rennen. Bij kilometer 17 besloot ik nog een gelletje te nemen en dronk ik mijn drinken uit mijn belt op. Ik voelde overal pijn, moe en wenste dat ik bij de finish was. Mijn tijd was zo lang zo goed, en nu moest ik dit toch loslaten. Ik kon het niet meer.

Vanaf kilometer 18 was het echt op mijn tandvlees. Maarja, dan moet je nog wel 3 kilometer! Ik zag Froukje weer steeds dichterbij ons komen en wij gingen steeds langzamer. Gelukkig zag ik dat meerdere lopers er erg last van hadden, dus bleven we een beetje met ons groepje lopers bij elkaar. Op een gegeven moment kwamen we weer bij het publiek die mij er echt doorheen hebben geschreeuwd. Hoe vaak ik nog op het punt stond om te gaan wandelen, maar toch ben blijven rennen. En ondanks dat ik echt wel stukjes heb gewandeld, heb ik zoveel meer gerend dan vorig jaar!

20160612_140511(0)

Het laatste stukje stond mijn moeder met haar vriend bij de laatste 500 meter. Ik wilde net even gaan wandelen en wat hebben die mensen staan roepen! Het allerlaatste beetje kracht dat ik nog in mij had, perste ik eruit om nog rennend naar de finish te gaan. Froukje was inmiddels bij ons en dus renden we met z’n 3en, hand in hand, over de finish. Onze eindtijd? 2:07:00. Die van mij tenminste, die van Froukje en Etienne was 2:06:59, terwijl we hand in hand over de finish gingen haha. En toch ben ik jaloers op hun tijd! Nee hoor, ik ben mega trots op mezelf en op de anderen. Wat was het laatste stukje vechten, maar toch binnen een goede tijd gehaald!

En dan te bedenken dat we in november de dubbele afstand moeten lopen.. dat wordt nog flink trainen.

Volgend jaar weer een herkansing?

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Halve Marathon: Almere City Run

  1. Bert schreef:

    Geweldig mooi verslag van jouw halve marathon , met alle hoogtepunten en dieptepunten en dat op je verjaardag, PR in the pocket, dubbel gefeliciteerd meissie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.