30 juni 2017

Hardlopen en wielrennen combineren

Laatst kreeg ik de vraag hoe ik hardlopen en wielrennen combineer. Eigenlijk een goede vraag, want ik merk dat het af en toe lastig is om deze twee sporten te combineren. Wanneer ga ik lopen en wanneer kies ik voor de fiets? En hoe houd ik de balans?

Voordat ik begon met fietsen, trok ik ongeveer 3/4 keer per week mijn hardloopschoenen aan. Af en toe dook ik de sportschool in en de rest van de dagen liet ik mijn lichaam herstellen. Enige tijd geleden ben ik begonnen met fietsen en dus moest ik mijn hardloopdagen af en toe inruilen voor de fiets.

Op maandag en dinsdag geef ik standaard elke week looptraining. Tijdens deze trainingen loop ik altijd mee, waardoor het voor mij ook meteen een training is. Donderdag en zondag zijn ook zo ongeveer mijn standaard sportavonden. Ik probeer nu één keer per week te fietsen en drie keer per week te hardlopen. Hardlopen is toch waar mijn hart ligt, maar fietsen is een leuke afwisseling en ook fijn om te doen als je last hebt van je spieren door het lopen. Wil je nou een betere verdeling tussen het hardlopen en fietsen, kun je er natuurlijk voor kiezen om 50/50 aan te houden.

Ik heb inmiddels twee keer een tourtocht gedaan en in die weken vind ik het lastig om het hardlopen te combineren. In deze weken loop ik dan ook maar twee keer en fiets ik één keer. De training op de donderdag sla ik in deze gevallen over. Andersom wanneer ik een hardloopevent heb in het weekend, fiets ik die week helemaal niet. In mijn geval komt dat doordat ik sowieso twee keer per week loop en dan de rest van de week mijn benen wil laten rusten. Zowel fietsen als lopen kan natuurlijk ook als je een drukke week hebt en je maar een klein stukje gaat doen.

De combinatie en de balans moet ik zoals je leest nog een beetje vinden, maar ik probeer beide sporten zeker aandacht te geven.

Doe jij ook meerdere sporten? Wat zijn jouw tips?

Liefs,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Bestel nu online

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten