9 juni 2020

Het slaapritme van Yara (4 maanden)

Als je mij al langer op social media volgt, of mijn blogs leest, weet je dat toen Marciano klein was, we veel problemen hadden met slapen. We moesten altijd uren rondjes door het huis tot hij sliep en daarna was hij gemiddeld wel zo’n 10 keer wakker per nacht. Mijn vriend en ik werkten in shifts. Hij deed de eerste helft van de nacht, ik de tweede. Zo was het nog enigszins vol te houden. Later bleek dat hij reflux had en het is dan ook niet zo gek dat hij niet graag op zijn rug wilde liggen. Toen hij eenmaal op zijn buik mocht liggen ging het al een stuk beter, maar nog steeds was hij regelmatig wakker ’s nachts. Sinds hij 1,5 jaar is gaat het echt een stuk beter. Hij werd toen nog maar 1 à 2 keer per nacht wakker. Inmiddels is hij 2 jaar en kan ik wel zeggen dat hij doorslaapt. Hij wil wel graag dat we bij hem blijven tot hij slaapt en eigenlijk ook dat we de hele nacht naast hem blijven liggen, maar zolang dat het enige is, hoor je mij niet klagen! Natuurlijk zitten er soms nog onrustige nachten bij, maar ik denk dat dat normaal is bij kleine kindjes. Het was af en toe super pittig, maar ik wilde hem zelf de tijd geven om aan te geven wanneer hij er aan toe was. Ik kan het echt niet aan om mijn kindje(s) te laten huilen.

Nou, dacht ik. Bij een tweede kan het vast niet erger haha! Maar jawel: ook onze lieve dochter Yara heeft moeite met slapen. Ze is nu 4,5 maand en wordt eigenlijk nog steeds elke 2 uur wakker ’s nachts en de laatste week is dat zelfs elk uur. Ze gaat dan echt pas weer slapen als ze aan de borst drinkt. Doordat zij borstvoeding uit de borst krijgt (bij Marciano kolfde ik fulltime), is ze de hele nacht voor mij. Dat maakt het voor mij best pittig, ook aangezien Marciano gewoon vrolijk om 6 uur weer opstaat. Als ik Yara overdag in de draagzak houd, kan ze 2 uur achter elkaar doorslapen, maar als ik haar in haar bedje of nestje leg, is ze (als ik mazzel heb) na 30 minuten wakker (en nog moe;)). De tips die ik destijds bij Marciano heb gekregen, heb ik allemaal geprobeerd, maar dit lijkt niet de juiste aanpak voor Yara. Tijd dus voor verandering.

Ik ben de laatste die zegt dat een baby moet doorslapen, maar zelf in slaap vallen is toch wel handig nu ze ook naar het kinderdagverblijf gaat en daarnaast zou minimaal 3 a 4 uur achter elkaar ’s nachts toch ook wel heel erg fijn zijn. Slaapcoach Anneke gaat ons de komende tijd helpen om Yara weer in een droomritme te krijgen. Ik ken Anneke van dreumesfun wat ik een tijdje met Marciano heb gevolgd. Ik weet dus hoe goed zij is met kinderen en ik heb 100% vertrouwen in haar aanpak. Wat ik daarnaast heel interessant vind, is dat Anneke ook verder kijkt dan alleen het slapen. Welke factoren kunnen ervoor zorgen dat ze moeite heeft met slapen of onrustig is? Hier ben ik heel benieuwd naar!

De komende tijd zal ik jullie meenemen in het proces en hoe het gaat met Yara’s droomritme. Mocht je daar interesse in hebben, blijf vooral deze blogs dan volgen! Als jullie vragen hebben, stel deze gerust! Dan zullen wij deze ook beantwoorden.

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden