Hilversum City Run
20 april 2016

Hilversum City Run

Nadat ik vrijdagavond de Singelloop Leiden had gelopen, was het zondag alweer tijd om in Hilversum een rondje mee te lopen. Ook voor deze run was ik uitgenodigd en dus kon ik natuurlijk wederom geen nee zeggen. Dit keer ging ik voor de 10km tijdens de Business Run van de Hilversum City Run.

Op zaterdag had ik nog een klein stukje gelopen tijdens een training en door de 2 drukke dagen ervoor, voelde ik zondagochtend al dat ik vermoeide benen had. Ik twijfelde zelfs even om te kiezen voor de 5km, maar eenmaal aangekomen in Hilversum wist ik dat ik 10 km ging lopen. We waren met een redelijke groep en dus wilde ik mij niet laten kennen haha. Zoals je misschien ook weet, heb ik de laatste tijd weer last van mijn knie blessure. Ik twijfelde daarom even of het wel slim was, maar aangezien ik mijn knie niet voelde maar alleen wat vermoeidheid, besloot ik het te doen.

Hilversum City Run

Na aankomst in Hilversum en nadat we spullen weg hadden gebracht en ons startnummer hadden opgehaald, liepen we langzaam naar de start. De zon ging schijnen en de warming-up begon. Langzaam begon ik op temperatuur te komen want hoewel de zon scheen, was het wel erg koud. Toch besloot ik om in mijn t-shirt te lopen aangezien het tijdens het lopen toch wel warm wordt. Na de start werd ik al een stuk blijer dan vrijdag. Een gezellig aantal mensen om mee te lopen, maar niet echt teveel mensen waardoor iedereen gewoon goed kon doorlopen. De andere lopers van de groep waarmee ik was, waren direct al weg dus was ik meteen op mezelf aangewezen. De eerste kilometer vroeg ik mezelf af waarom ik toch voor de 10km was gegaan. Mijn benen voelde als lood en ik had het gevoel dat ik langzaam vooruit ging. Na 5 minuten vertelde mijn runkeeper mij dat ik toch een redelijk tempo had van 5:44 minuut per kilometer, wat voor mij een prima tempo is. Ik had niet echt een doel, maar ik wilde wel graag onder het uur eindigen, wat betekent dat ik maximaal 6 minuut per kilometer mocht lopen. Ik kon dus zelfs nog iets langzamer als ik wilde, maar het ging prima.

Na 2/3 kilometer had ik een lekker tempo gevonden en begon ik mijn benen steeds minder te voelen. Héérlijk. Ik voelde dat ik in de loopflow kwam en zonder al te veel moeite liep ik de volgende kilometers door. Ik kreeg het op een gegeven moment wel erg warm toen ik volop in de zon rende, zonder enige mogelijkheid tot schaduw. Er renden om mij heen een gezellig aantal mensen en met af en toe een muziekbandje langs de kant zat de sfeer er goed in. Er waren wel aanzienlijk minder mensen dan vrijdag tijdens de Singelloop, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hilversum City Run

Toen we eenmaal het mediapark uit waren en meer richting de woonwijk gingen, kwamen er meer heuvels. De stukken naar boven waren zwaar, maar zodra we weer naar beneden konden, liet ik mezelf helemaal gaan haha. Heeeerlijk dat gevoel! Iedereen die ook de Hilversum City Run liep, zal wel begrijpen wat ik bedoel met deze heuvels. De kilometers vlogen desondanks voorbij en bij kilometer 8 was ik op. Ik heb de gehele run verder in een roes beleefd en lekker gelopen, maar toen ging het lampje uit. Ik moest mijn tanden op elkaar zetten om toch nog even door te gaan en de laatste kilometers vol te houden. Ik wist dat ik geen pr ging lopen, maar ik wist ook dat ik onder het uur al makkelijk zou halen. De gehele race heb ik vlak gelopen, dus dat moest goedkomen. De laatste kilometer was nog even fijn, want daar stonden eindelijk een hoop toeschouwers! Vooral het stuk voor de finish was fantastisch. Er renden niet veel mensen voor en achter mij, waardoor het leek alsof iedereen voor mij aan het klappen en juichen was, waardoor ik nog een laatste eindsprint in kon zetten. Na een tijd van 57:18 kwam ik met een smile over de finish. Blij dat ik tóch de 10 km had gelopen, blij dat ik de finish had gehaald zónder pijn in mijn knie en blij met een mooie medaille die ik in ontvangst mocht nemen. Wat is hardlopen toch fijn.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Hilversum City Run

  1. Esther schreef:

    Fijn tamara dat je ook geen last meer hebt van je knie! Weer een mooie run en medaille in de pocket! Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.