24 juni 2020

Hoe om te gaan met vermoeidheid

De laatste tijd voel ik mij moe. Niet gewoon moe, maar echt extreem moe. Ik krijg weinig uit mijn handen als de kinderen op de opvang zijn en de schaarse uurtjes dat ik niks “moet”, denk ik aan mijn to do list die alleen maar langer wordt, maar waar ik de energie niet meer voor heb. Het is natuurlijk duidelijk voor mij waar dit door komt: ik slaap al bijna 5 maanden slechts een paar (gebroken) uurtjes per nacht. Daarvoor natuurlijk al 1,5 jaar met Marciano’s ritme lopen stoeien, wat resulteert in al bijna 2 jaar heel weinig slaap. Dat breekt op.

Toen laatst iemand tegen mij zei: het lijkt me zo moeilijk om te genieten van de kinderen met zo weinig slaap, dacht ik: gelukkig, daar heb ik geen last van. Ik kan oprecht nog super erg genieten van de kinderen, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat er ouders zijn die daar meer moeite mee hebben. Natuurlijk heb ik ook wel eens dagen dat ik denk: ik wil gewoon slapen! Maar als ze dan naar me lachen of zoals Marciano tegenwoordig zo lief: mama, mama roept, dan ben ik de vermoeidheid gauw vergeten.

Wat mij verder vooral helpt is doorgaan. Ik ben weer lekker aan het sporten en dat geeft mij echt energie! Ik probeer 3x per week te gaan en na afloop heb ik echt weer een boost energie gekregen. Verder kunnen we ook weer gezellig afspreken met vriendinnen en ook van die momenten krijg ik weer energie. Wat ik vooral niet moet doen, zijn middagdutjes. Soms ga ik wel eens liggen als de kinderen ook een middagdutje doen, maar ik merk dat ik dan ’s avonds helemaal niet meer in slaap kom en ik dan pas net in slaap val als Yara alweer wakker wordt. Hierdoor ben ik de volgende dag nóg vermoeider! Soms gewoon de boel de boel laten helpt ook enorm! 😉

Vandaag hadden wij ook het eerste consult met Slaapcoach Anneke. Het was fijn te merken dat ze eigenlijk precies begreep waar het probleem bij ons ligt. Een aantal dingen herkende ik wel als probleem, maar ik weet gewoon even niet hoe we uit de vicieuze cirkel moeten komen. Gelukkig heeft Anneke een mooi stappenplan gemaakt, waarmee we stap voor stap gaan toewerken naar meer slaap! Dit geeft uiteraard ook weer een stuk rust dat ik nu houvast heb om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast wordt er ook echt gekeken naar de onrust die Yara ervaart. Hier had ik helemaal geen idee van hoe dit op te lossen, dus dat ik hier nu een aantal tips voor heb gekregen, is helemaal fijn! Hopelijk gaat de combinatie van alle factoren ervoor zorgen dat ze straks zelf in slaap kan vallen en ook langer achter elkaar slaapt.

Als laatst merk ik gewoon dat ontspannen tijd kost. Je kunt niet in die paar uurtjes waarin je niets “moet” ontspannen. De was moet dan ook gedaan worden, het huis schoon etc. etc. Ik moet hiervoor een strakkere planning maken, zodat ik de momenten waarop de kinderen naar de opvang zijn ook echt kan relaxen en niet met de to do list in mijn hoofd blijf zitten. Nu kan dit nog, maar straks moet ik ook weer aan het werk! Ik plan altijd heel veel afspraken in het weekend. Super gezellig, maar soms is het ook even lekker om de agenda helemaal leeg te hebben!

Ik denk dat mensen het slaaptekort niet moeten onderschatten. Het is soms echt pittig en zwaar. Ik ben blij dat we er nu mee aan de slag kunnen zodat we hopelijk binnenkort weer wat meer uurtjes slaap hebben. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte over de voortgang van Yara en hoe het slaapplan voor haar werkt!

Vragen? Stel ze gerust!

Liefs, Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden