31 juli 2017

Hoe social media elkaar motiveert

Toen ik mijn blog in 2014 begon, was dit vooral om andere te motiveren en mijn verhaal te vertellen. Ik kreeg vragen van mijn omgeving hoe ik was gestart met hardlopen en of ik niet wat tips had. Om niet elke keer hetzelfde verhaal te vertellen, besloot ik mijn tips op te schrijven en via het internet te delen. Dat dit zo’n succes zou worden, had ik toen nog niet kunnen bedenken.

Hoe enthousiast en blij ik word als ik hoor dat iemand ook is gaan lopen of als iemand mij heel trots verteld dat ze ook weer een het sporten zijn geslagen. Dit vind ik altijd zo leuk om te horen en ook op verjaardagen is er altijd wel een moment dat we het even over hardlopen hebben. Dat ik zelf zo gemotiveerd zou raken door andere lopers via social media had ik eigenlijk niet zien aankomen. Niet alleen via social media maar ook door mijn blog bedenk ik me elke keer weer dat ik gewoon mijn schoenen aan moet doen. Als je andere motiveert om te lopen en schrijft waarom het hardlopen zo goed voor je is, moet je natuurlijk zelf ook gaan. Hoewel mijn blog dus als eerst is gestart met het idee anderen te motiveren, blijf ik er zelf ook gemotiveerd door.

Dat is eigenlijk ook het punt dat ik zo fijn vind van de hardloop community op social media. Iedereen helpt, motiveert en steunt elkaar. Zit iemand er doorheen? Dan zie je onder een post een heleboel reacties met hartverwarmende woorden. Is iemand eerste geworden? Dan zijn de instarunners vaak net zo blij als de persoon zelf. Door social media heb ik ook een heleboel lieve mensen leren kennen en is mijn netwerk minstens 2x zo groot geworden.

Als ik dus weer een foto van mijn run of workout plaats op social media, hoop ik dat ik daarmee iemand kan motiveren om ook aan de slag te gaan. Want de motivatie krijg ik ook altijd van anderen als ik die foto’s zie. Blijf de foto’s dus ook vooral delen. 🙂 Elkaar helpen, motiveren en een schop onder de kont geven. Hoe fijn is dat; de positieve kant van social media.

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten