Kledingkast inspiratie
8 maart 2019

Hoe zit het eigenlijk met jouw kledingkast?

Er zijn van die momenten waarop je met je neus op de feiten gedrukt wordt. En hard ook. Na mijn zwangerschap en bevalling duurde het even voordat alles weer ‘in zijn normale doen’ was (eerlijk gezegd is het af en toe nog steeds even aanpassen). Nu er weer mooie dagen voorspeld worden, dacht ik eens in mijn kledingkast te gaan graven, maar dat was geen goed idee. Hoog tijd om daar eens echt werk van te maken want we willen wel fris de lente in!

Tips om je kledingkast op te ruimen

Uit mijn ervaringen heb ik een lijst opgesteld met de beste manier om je kledingkast op te ruimen en aangezien het écht bijna lente is, is het hoog tijd om te beginnen!

1. Haal alles uit de kast

Alle schappen, planken, lades en dozen moeten helemaal leeg. Stort het maar op het bed of de vloer.

2. Sorteer de kleding

De volgende stap is het sorteren van de kleding. Leg kleuren of soorten kleding bij elkaar zodat je een goed overzicht krijgt.

3. Maak twee categorieën

Een stapel met kleding die je toch niet meer gaat dragen en een stapel met kleding die je vaker wilt dragen. Alles wat versleten is, gooi je direct weg. Andere kleding die je niet meer vaak gaat dragen, kun je verkopen of weggeven.

4. Bekijk wat je eigenlijk te veel hebt en mist

Ik kwam erachter dat ik erg veel shirts had (als gevolg van de zwangerschap) en dat ik helemaal geen badmode meer heb. Ik heb de helft van de shirts gedoneerd en ben direct even bij de nieuwe collectie van TC WOW gaan kijken voor stijlvolle badmode.

5. Maak een systeem!

Dit was voor mij nog het lastigste. Wanneer je klaar bent met de eerste vier stappen, moet je technisch gezien minder kleding hebben. Maar om nou weer alles in de kast te gooien, dat wordt ‘m ook niet. Daarom ben ik samen met mijn partner naar de Ikea gegaan om een handig opbergsysteem aan te schaffen. Zo wordt het bijhouden van de kledingkast namelijk direct een stuk makkelijker!

Stel het niet uit – want daar heb je alleen jezelf mee

Nu je vijf makkelijke tips op rij hebt, is het verstandig om direct te beginnen. Plan direct een dag om aan het werk te gaan met je kledingkast, want niemand wordt vrolijk van een hete zomerdag zonder zwemkleding – of het moment waarop je wel moet wassen omdat je geen lingerie meer hebt…


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden