Gehoortest
3 april 2021

In verband met corona eenvoudig gehoortest online doe je hier

Het coronavirus heeft veel invloed op onze maatschappen, de economie en het dagelijks leven. Een van de sectoren waar de crisis voelbaar is, is de audicienswereld. Veel mensen zijn terughoudend om de gehoorspecialist te bezoeken voor een gehoortest, ook als de audicien gewoon open is. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een gehoortest online te doen, zodat je niet meer naar de audicien hoeft. Maar hoe werkt een gehoortest online eigenlijk? En wat is er zo prettig aan je gehoor te laten testen via internet? In dit blog vertellen we je er meer over!

Hoe gaat een hoortest via internet globaal in zijn werk?


Online een gehoortest doen is gemakkelijker dan veel mensen in de gaten hebben. Nadat je de website van een betrouwbaar audiologisch centrum bezoekt, kun je aan direct aan de digitale gehoortest online meedoen. Een gehoortest online bestaat meestal uit een aantal open vragen of meerkeuzevragen over het ervaren functioneren van je gehoor.

Daarna volgt een hoortest die jouw gehoor checkt op bijvoorbeeld toonbereik, het al dan niet goed verstaan van stemmen, piepes of je gehoor test op lawaaierige omstandigheden. Meestal duren dut soort test niet veel langer dan tien tot vijftien. Na afloop van het onderzoek bepaalt het professioneel ontworpen programma direct of er sprake is van (mogelijke) gehoorproblemen en of het overwegen van de aankoop van hoorapparaten verstandig is.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat

Wat digitale hooronderzoeken zo praktisch maakt


Digitale hooronderzoeken zijn perfect, omdat je er eigenlijk je huis niet voor uit hoeft. Zoals we al zagen, is dit in deze coronatijd extra prettig. Je hoeft alleen maar je laptop open te klappen, de juiste site te bezoeken – van gediplomeerd en erkend opticien – en de test uit te voeren. Je krijgt dan snel uitslag over de staat van je gehoor.


Cruciaal aan dit soort testen is verder hoe ze tot stand gekomen zijn. Elke gehoortest online van een gecertificeerde opticien is namelijk gebaseerd op gedegen onderzoek en de nieuwste kennis die er is op het gebied van hoorproblemen. En dat betekent dus dat je de uitslag kunt vertrouwen. Baseer je echter niet alleen op een test, maar laat altijd een second opinion uitvoeren door een hoordeskundige.


Ten slotte: heel fijn aan internettesten van je gehoorkwaliteit is dat deze onderzoeken gratis zijn en maar een kwartier duren. Je bespaart dus zeker geld én tijd met deze testen.

Maak na een test indien nodig een fysieke afspraak


Wanneer uit de gehoortest online blijkt dat er vermoedelijke gehoorproblemen zijn, is het goed om snel en afspraak te maken bij een hoorexpert in de buurt, om te kijken of het kopen van hoorapparaten voor een gehoorverbetering nodig of wenselijk is. Een erkende audicien kan dit na een extra test vrij snel bepalen en snel tot actie overgaan. Vaak kun je na dit aanvullende onderzoek vrijwel direct hoorapparaten uittesten, die je helpen om beter te gaan horen. Omdat je toch op locatie bent, is het verstandig om goed te luisteren naar de visie van je audioloog of audicien. Hij of zijn is een professional met veel ervaring en kan je van advies op maat voorzien qua hoorapparaten, zodat je direct het juiste gehoorapparaat krijgt aangemeten.


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten