Jimbaran vismarkt
25 september 2017

Jimbaran: Het vissersplaatsje van Zuid-Bali

In september 2017 verbleef ik voor mijn werk in de plaats Jimbaran op Bali. Deze plek wordt ook het wel het vissersplaatsje genoemd en is gevestigd in Zuid-Bali, vlak onder het vliegveld van Den Pasar. Tamara was in deze periode helaas niet op Bali dus heeft ze dit niet mee kunnen maken. Vandaar dat ik jullie hierbij mijn ervaring over Jimbaran via Tamara’s blog deel!

Jimbaran Fish Market

Jimbaran vismarkt

 

Als je naar Jimbaran gaat, moet je zeker langs de Jimbaran Fish Market gaan als je hier de tijd voor hebt. Dit is een vismarkt waarbij je veel lokale Indonesische mensen vis ziet vangen en verkopen op een klassieke manier. De Jimbaran Fish Market is naast het vliegveld van Den Pasar op het strand van Jimbaran (Jimbaran Beach). Als je hier bent zie je dus ook vaak vliegtuigen vertrekken en arriveren op de luchthaven van Bali (Ngurah Rai). De vismarkt is geopend van 06.00 t/m 15.00 ’s middags.

Jimbaran Fish

Jimbaran Fish Market

 

In een vishut kan men hier verschillende soorten vis kopen om zelf klaar te maken (zie hierboven). Om de vishut heen tref je veel Indonesische vissers die de zee in gaan met bootjes om de vissen te vangen. Deze vis wordt direct naar de vishutjes gebracht zodat men hier altijd verse vis kan kopen. Hierbij zie je een mooie vangst die wordt gebracht naar de vishutjes:

 

Vis in JimbaranJimbaran vismarkt

 

Het is leuk om de Jimbaran Fish Market te bezoeken in de ochtend of in het begin van de middag zodat je daarna lekker op het strand kan gaan liggen. Zo zie je veel van de visserscultuur in Jimbaran, maar kun je daarna ook lekker ontspannen op het Jimbaran Beach.

Jimbaran Beach

Het Jimbaran Beach is een van de leukste bezienswaardigheden van Jimbaran. Het is een lang strand van ruim 4 kilometer. De reden waarom dit strand zo speciaal is, komt door de vele visrestaurants die je treft op het strand. In de avond is dit namelijk een romantische locatie om te eten dankzij het mooie uitzicht. Het restaurant waarbij wij hebben gegeten was echter niet zo speciaal. De service was slecht en er was niet veel keuze op het menu. Het strand zelf is ook erg vies dankzij deze restaurants en de vissersmarkt.

Restaurants in Jimbaran

We zijn bijna bij elk restaurant gaan eten in de grootste straat van Jimbaran. Deze straat hee tJl. Raya Uluwatu. Je kunt hier voor gemiddeld 45.000 IDR (Ongeveer € 3) een goede maaltijd kopen. Deze maaltijden zijn vaak kleiner dan in Nederland dus bestelden wij meestal 2 maaltijden of een hoofdmaaltijd en wat “Sate Ayam” (Kipsate) voor erbij. Op sommige avonden gingen we zelfs bij elk restaurant in deze straat een kleine maaltijd nemen om te kijken welke het lekkerste eten had. Je treft hier namelijk veel tentjes aan de zijkant van de straat waar je even wat kunt eten. Dit wordt ook wel “street food” genoemd. Hierbij komt het lijstje met onze favoriete restaurants in Jimbaran:

Warung Tarunyan

Warung Tarunyan

 

Met z’n drieën hebben wij unaniem besloten dat Warung Tarunyan ons lievelingsrestaurant is in Jimbaran. Bij dit restaurant kun je eten bestellen van de beste kwaliteit. Dit restaurant is ook gevestigd in de Jl. Raya Uluwatu en valt niet erg op. Er is hier altijd leuke muziek, je wordt vriendelijk gegroet door de eigenaar en Europese of Australische mensen zie je er maar zelden. De menukaart is divers en toch heerlijk. Echt een aanrader dus!

Mijn favoriete gerecht hier was de “Sate Ayam Asap” (zie onderstaande foto). Dit kost slechts 35.000 IDR (€ 1,75). Dit is daarnaast ook nog eens een gezond gerecht (afgezien van de pindasaus) omdat er veel eiwitten in de kip zitten en vitamine in de groente.

Jimbaran restaurant

Warung Mak Jo

Het restaurant Warung Mak Jo is een stuk bekender in Jimbaran. Dit restaurant is namelijk groter en heeft 3 verdiepingen. Warung Mak Jo is ook gevestigd in de Jl. Raya Uluwatu. Bij dit restaurant zijn er verschillende lekkere gerechten. Ik heb hier niet echt een lievelingsgerecht dus heb ik hier elke keer iets ander uitgeprobeerd en allemaal kwamen ze positief uit de test.

Warung Mak Jo - Jimbaran

Warung Mak Jo

Verblijf in Jimbaran

In Jimbaran kun je op diverse plekken verblijven. Ik vernam van mensen in onze omgeving dat ze hier verbleven voor slechts € 50 per maand bij een soort hostel genaamd Kos 168. Echter koos ik ervoor om te verblijven in een villa aangezien we ook veel thuis waren en vanuit hier goed konden werken. De villa waar ik verbleef heette Villa Dirumah. Deze locatie is gevestigd in Jl. Bukit Hijau. Dit is een straatje waar je diverse villa’s treft en is op loopafstand van de Jl. Raya Uluwatu.

Villa Dirumah - Jimbaran

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Jimbaran: Het vissersplaatsje van Zuid-Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden