29 april 2016

Johan Cruijff Run

25 april is de geboortedag van Johan Cruijff. Een mooie dag dus voor een eerbetoon aan deze sportheld. Want niet alleen in de voetbalwereld was dit een groot man, maar eigenlijk in de gehele sportindustrie is dit iemand die wij nooit mogen vergeten.

Een loopmaatje kwam met het idee om de Johan Cruijff Run te organiseren en samen met Phanos, Losse Veter en de Johan Cruijff Foundation werd dit idee gerealiseerd. Aangezien het kort dag was, mochten er maximaal 100 mensen meelopen (ivm vergunningen). Daarnaast was dit een soort pilot voor wellicht een jaarlijks terugkerende editie.

20160425_193354

Maandagavond kwamen we samen in het clubhuis van AV23 voor 14 km door Amsterdam heen. Het was een echte fun run, dus tijd werd niet gemeten en het principe samen uit samen thuis zorgde voor veel gezelligheid onderweg. Toen iedereen zich had gemeld en een shirt aan had die speciaal voor deze run was gemaakt, begon de speech. Als eerst begon Maurice (mijn loopmaatje die dit heeft georganiseerd) en daarna spraken de directeuren van de Johan Cruijff Foundation en Johan Cruijff College ook nog. Na deze momenten gingen we met z’n alle naar buiten om samen het getal 14 te maken. Met een drone in de lucht konden er prachtige foto’s gemaakt worden. Toen eenmaal de drone weer was geland, was er één minuut stilte. Kippenvel.

20160425_201552

Het was de gehele dag slecht weer, maar gelukkig was het droog toen wij begonnen met hardlopen. We zouden een tempo van ongeveer 10km/u lopen. Precies mijn tempo! Fijn dat ik dit even kon lopen op een lange afstand en met een grote groep mensen. Hoewel het voor sommige piece of cake was, voelde ik het wel in mijn benen. Gelukkig was het goed te doen en hield ik het goed vol. We zouden 14km lopen langs plekken die met Johan Cruijff te maken hadden zoals zijn ouderlijk huis, Johan Cruijff brug, Cruijff Institute, Johan Cruijff Court en meer!

Het lopen met zo’n groep zorgt er toch altijd voor dat de kilometers voorbij vliegen en het tempo goed vol te houden is. De route was prachtig en met zo’n grote groep door Amsterdam rennen met Johan Cruijff in gedachten, gaf iets heel bijzonders mee. Het was gezellig onderweg en iedereen was lekker met elkaar aan het kletsen. Er waren een aantal pacers die toezicht hielden op het tempo en de veiligheid. Na ongeveer 6/7 km was er een rustpost waar wat te drinken en bananen voor ons klaarstonden. Daarna was het weer tijd om verder te gaan en na bijna 15 km was het Olympisch Stadion: het eindpunt in zicht.

20160425_210913

Bij de ingang was er rood vuur en een rode loper. Aan de overkant in het Olympisch Stadion zagen wij een groot shirt met nummer 14 erop en daarboven en daaronder stonden mensen met rood vuur. Prachtig gezicht en kippenvel. Op Losse Veter vond ik een mooi filmpje die een impressie geeft van deze avond:

Cruyff Foundation 14K from Losse Veter on Vimeo.

Het was een prachtige run en ik hoop dat dit een jaarlijks terugkerend loopevenement wordt. Cruijff, dit heb jij allemaal teweeg gebracht. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt! Deze 14 km waren voor jou.

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


3 thoughts on “Johan Cruijff Run

  1. Michael schreef:

    Wat een leuk initiatief en mooi om te lezen. Ik wil dit graag in de gaten houden.

  2. Erik Dolfing schreef:

    Is er misschien al iets bekend of er dit jaar weer een editie gaat komen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.