25 januari 2015

Kidney run

kidney run

Nou daar gaat die dan.. Gister had ik na een lange tijd weer een wedstrijd op de 10km. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, was het duidelijk dat ik er de laatste tijd niet echt in zat. Hierdoor wilde ik rustig aan doen en kijken hoe mijn conditie er aan toe was tijdens deze wedstrijd

Om 7 uur was de warming up. Omdat er een deel van de weg was afgesloten, moest ik omrijden waardoor ik daar al te laat voor was. Ik moest snel mijn startnummer ophalen en meteen door lopen naar het startvak. Om half 8 begon de start. Van te voren had ik nog een paar tips meegekregen van mijn looptrainer en daar hield ik me aan vast. Ik begon rustig en door de sneeuw was de weg nog erg glad. Een aantal andere lopers vielen hard onderuit. Eenmaal op de dijk was het wat beter te doen, maar wel heel erg druk. Het fietspad waar we op moesten rennen was erg smal en je kon niet makkelijk inhalen. Maakt niet uit dacht ik, ik blijf even lekker rustig beginnen.

Na 2 kilometer kreeg ik ineens een hele harde steek aan de zijkant van mijn knie. Dit deed echt heel erg pijn en ik dacht als ik bij de 5 km ben dan stop ik gewoon. Er liepen twee oudere mannen voor mij en ik wilde wel achter hun blijven dus ik bleef achter ze rennen. Ondanks veel pijn hield ik ze nog goed bij. Toen ik bij de 4/5 km was, zakte de pijn iets en ik besloot om de ronde toch af te maken. Als het echt niet meer gaat, dan loop ik de rest gewoon dacht ik. Bij de 7 kilometer kwam de pijn weer terug en die ging niet meer weg. Eenmaal aangekomen bij de 8 km moest ik de twee mannen toch echt laten gaan. Ik dacht ik blijf gewoon heel rustig joggen en dan zie ik het wel. Ik wilde koste wat kost toch niet gaan lopen. Na afloop kon ik echt niet meer op mijn been staan. Maar uiteindelijk ben ik met een tijd van 1:02:40 over de eindstreep gekomen, dus het was nog een redelijke tijd.

Naast mijn pijn, was het wel een hele leuke run. Iedereen was vrolijk verlicht en over de gehele route waren lichtjes uitgezet. Daarnaast was het ook nog voor het goede doel, want het geld dat werd opgehaald gaat naar de Nierstichting!

Helaas, volgende keer beter. Ik heb mijn motivatie wel weer terug en wil weer graag trainen. Nu hopen dat mijn knie het ook weer toe laat!

Sportieve groet,

Tamara Kops

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


4 thoughts on “Kidney run

  1. Ik hoop dat je snel opknapt, wat rot dat je niet kunt presteren zoals je gewend bent! Knap dat je het wel hebt vol gehouden! Coole Tights trouwens, ik heb ze ook 😄 Liefs Xx Lilian

    1. Lief van je! Dank je wel! Gaat gelukkig vandaag al iets beter dus ga nog paar dagen rust houden en dan woensdag weer klein stukje proberen! Haha ja zijn super leuk he:mrgreen: xxx

  2. Margo Hermans schreef:

    Succes met herstellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.