8 juni 2016

KiKa Run!

Eigenlijk wilde ik afgelopen weekend niet (veel) gaan hardlopen. Een rust weekendje, want een heel weekend naar Open Air zou er al voor zorgen dat mijn beentjes genoeg metertjes maakte. Toch stond ik uiteindelijk afgelopen zondag aan de start van de KiKa Run in Almere.

Mijn zwager zou namelijk zijn allereerste 5 km wedstrijd rennen. Dit vind ik altijd zo leuk, als iemand zijn of haar eerste wedstrijd rent. Toen ik zondag ochtend wakker werd, twijfelde ik geen moment. Ik voelde me fit genoeg om met hem mee te rennen. Hij had een doel voor ogen: de 5 km onder het half uur rennen. Voor hem (redelijk ongetraind) best een hoog doel. Maar ik zou hem gaan helpen en hem erdoor heen slepen.

20160605_124117

Zo gezegd zo gedaan, ik schreef me die ochtend in en ik reed richting de Kemphaan in Almere. Gelukkig was het een thuiswedstrijd en was ik er zo. Joey deed deze run mee met de Media Markt, dus we verzamelden met een hele groep voor de start.

Het was een hele warme dag en als eerst gingen de 10km lopers van start. Nadat ik zag hoe snel zij weggingen, kreeg ik super veel zin om ook te starten. We liepen langzaam met de groep naar de start en deden nog een warming-up. Het waren 3 waves, en wij startte in de 2de wave. Iets over half 2 klonk ons startschot en konden we van start. Ik zou de tijd en het tempo in de gaten houden en Joey blijven pushen om door te gaan.

Even na de start gaf Joey aan dat hij het te hard vond gaan. Ik vond van niet, want wilden we het doel behalen, moesten we dit tempo wel vasthouden. Ik kon hem overtuigen en we bleven dit tempo lopen. Ik merkte meteen al dat het heel erg warm was, maar op 2,5KM zou er een waterpost zijn dus moesten we doorgaan.

We kregen een lekker tempo te pakken, en konden dit een tijdje vasthouden. Joey zette onderweg wat muziek op en we haalden best wat mensen in. Toen we bij het drinkpunt aankwamen, hebben we even een slokje water genomen, waarna we weer door gingen. Vanaf een kilometer of 3 begon het tempo wat te dalen. Joey kwam niet meer in het tempo en had veel last van de warmte. Ik probeerde hem nog te motiveren om in elk geval te blijven dribbelen en niet te gaan wandelen. Dit lukte aardig, al moest ik af en toe even tekeer tegen hem gaan. Ik zag dat hij het lichamelijk nog wel aankon, maar vooral geestelijk zat hij erdoorheen. Sommige lopers moesten lachen omdat ik hem zo zat te pushen, maar er was ook nog een vrouw die mij hielp om hem aan het rennen te krijgen. Met zijn drieën hebben we nog een stuk gerend, waarna Joey en ik weer samen verder gingen. Bij kilometer 4 kwamen we een EHBO post tegen waar Joey en ik snel nog wat water hadden gevraagd en vervolgens hebben we de laatste kilometer nog geknald.

IMG_20160605_144121

Uiteindelijk hebben we nog een eindsprint ingezet en na 30:42 kwamen we over de finish. Helaas net niet het doel gehaald, maar we hebben beide wel ontzettend ons best gedaan. Ik ben trots dat hij voor de eerste 5 km zo’n mooie tijd wist neer te zetten en ook dat hij verder is gegaan dan hij anders zou doen.

Daarnaast ging deze run mij redelijk makkelijk af en dat was voor mezelf ook een heel fijn moment! Ik was super blij dat we samen over de finish kwamen en de medaille in ontvangst mochten nemen. Wat een run en wat een ervaring weer.

20160607_180715

Joey, volgend jaar weer? 😉

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.