Bruscetta carpaccio
28 december 2015

Kleine hapjes

Kerst is voorbij en oud en nieuw is in zicht. Tijdens “derde kerstdag” met mijn vriendinnen besloten we om elk wat kleine hapjes te maken. Zo weten we zeker dat er voor iedereen iets bij zit en zo heeft iedereen ook iets in te brengen in het kerstdiner. Een super alternatief dus in plaats van gourmetten wat ik de andere kerstdag heb gedaan haha. De kleine hapjes die wij hebben gemaakt waren variërend van vlees en vegetarisch. Deze hapjes zijn natuurlijk ook heel erg leuk voor een verjaardag of voor oud en nieuw!

1. Bruschetta Tomaat

Bruscetta carpaccio

Mijn idee was om bruschetta te maken. Ik wilde eigenlijk het voorgerecht maken en deze was dus bedoeld als voorgerecht, maar kon uiteindelijk mee tussen de berg hapjes die wij hadden gemaakt. Wat heb je nodig?

  • stokbrood
  • tomaat
  • basilicum
  • teentje knoflook
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  • Snijd het stokbrood in plakjes en leg deze 10 minuten in de oven op 220 graden
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes
  • Snijd de basilicum in kleine stukjes
  • Snijd het teentje knoflook in kleine stukjes
  • Meng de tomaat, basilicum en knoflook door elkaar en strooi daar een beetje olijfolie overheen
  • Haal het stokbrood uit de oven en bestrooi deze met het mengsel
  • Serveren maar!

2. Bruschetta carpaccio

20151227_185413

Mijn lievelings- voorgerecht is carpaccio. Zodra ik uit eten ben en ik zie dit op de kaart staan, kies ik dit meteen. Om er toch een andere draai aan te geven dan normaal, maakten we ook van deze carpaccio een bruschetta. Wat heb je daarvoor nodig?

  • stokbrood
  • carpaccio
  • pijnboompitjes
  • pesto
  • basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

  • Snijd het stokbrood in stukjes en leg deze 10 minuten in de oven op 220 graden
  • Haal het stokbrood uit de oven en besmeer deze met groene pesto
  • Leg de plakjes carpaccio op het broodje
  • Snijd basilicum in stukjes en leg deze ook op het broodje
  • Strooi de Parmezaanse kaas en pijnboompitjes erover heen
  • Smullen maar!

3. Witlof salade

20151227_185904

Juist tijdens deze dagen moeten we een beetje op de lijn letten. Een salade past daar heel goed bij! Wat heb je nodig?

  • Veldsla
  • Witlof
  • Walnoten
  • Blauwadder kaas
  • olijfolie

Super simpel is dit recept. Maar hoe maak je het?

  • Was en snijd de witlof en veldsla en stop deze in een kom
  • Strooi de walnoten ertussendoor
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en strooi deze door de salade
  • Een scheut olijfolie erover heen en klaar ben je!

Kleine hapjes

Het was heerlijk smullen! Wat heb jij gegeten deze kerst?

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten