Kwarkbrood
6 december 2017

Kwarkbrood recept

Kwarkbrood is 1 van de eerste recepten die ik ben gaan bakken voor de food blogs. Meestal eet ik namelijk gezonde recepten en die worden vaker gekookt dan gebakken. Toch is kwarkbrood een lekker gezond product doordat er veel eiwitten, koolhydraten en vezels inzitten. Denk hierbij aan de basis ingrediënten zoals de magere kwark, speltmeel en ei. Daarnaast is het ook super gemakkelijk te maken omdat je niet veel keukenbenodigdheden nodig hebt en ook binnen 10 minuten klaar is. Je kunt bovendien ook varieren met diverse toevoegingen!

Voorbereidingstijd: 

Klaarmaken: 10 min
Bakken: 30 min

Ingrediënten om kwarkbrood te maken

De basis van een cakeblik vol met kwarkbrood bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • 400 gram speltmeel (volkoren)
  • 500 gram magere kwark
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren

Daarnaast kun je de kwarkbrood vullen met diverse ingrediënten zoals:

  • Banaan
  • Rozijnen
  • Cranberries
  • Kaneel
  • Honing
  • Walnoten
  • Kokos
  • Appel
  • Goji Bessen

Kwarkbrood ingrediënten

1. Basis mengsel maken

  • Gooi het speltmeel, bakmeel, kaneel en gemengde kokos door de mengkom.
  • Mix de huidige elementen goed door elkaar met een lepel.

Basis mengsel kwarkbrood

Tip: Als je banaan erbij wilt toevoegen kun je dat het best tijdens deze stap doen.

  • Voeg de eieren, kwark en honing toe.

Kwarkbrood mengsel

 

2. Extra ingrediënten toevoegen

  • Voeg de extra vullingen toe voor je kwarkbrood (zoals rozijnen en cranberries).
  • Mix deze ingrediënten ook gelijkmatig over het deegmengsel.

Toevoegingen kwarkbrood

  • Mix het mengsel totdat je een deegvorm ervan kan maken.

Kwarkbrood deegvorm

  • Plaats het deegmengsel gelijkmatig over de cakemengsel.
  • Corrigeer de gelijkheid van het brood met de achterkant van een lepel.

Kwarkbrood in cakeblik

 3. Tijd om te bakken

  • Vanaf dit moment kan de oven aan en direct op 220 graden.
  • Plaats het cakeblik in het midden van de oven.

Kwarkbrood in de oven

  • Wacht 30 minuten totdat de cake goed bruin is.
  • In de tussentijd kun je de ingrediënten en keuken(benodigdheden) opruimen.
  • Haal het kwarkbrood uit de oven nadat deze er 30 minuten in heeft gezeten.

Kwarkbrood uit de oven

  • Laat het kwarkbrood ruim 15 min uitluchten.
  • Snij de kwarkbrood in plakjes om te beginnen met smullen!

Als het kwarkbrood klaar is heb je genoeg om er zelf veel van te kunnen te eten en te delen met je vrienden of familie. Mijn favoriete manier om dit te eten is met een laagje Skippy pindakaas erop. Een ander alternatief is een laagje Nutella op je kwarkbrood. Dit maakt het brood een stuk minder gezonder maar wel erg lekker!

Kwarkbrood

Laat in een reactie op deze blog weten wat jouw favoriete varianten of toevoegingen zijn =)


Blijf op de hoogte van de laatste blogs en updates via social media Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente Foodblogs

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

Multiculturele recepten