Kwarkbrood is 1 van de eerste recepten die ik ben gaan bakken voor de food blogs. Meestal eet ik namelijk gezonde recepten en die worden vaker gekookt dan gebakken. Toch is kwarkbrood een lekker gezond product doordat er veel eiwitten, koolhydraten en vezels inzitten. Denk hierbij aan de basis ingrediënten zoals de magere kwark, speltmeel en ei. Daarnaast is het ook super gemakkelijk te maken omdat je niet veel keukenbenodigdheden nodig hebt en ook binnen 10 minuten klaar is. Je kunt bovendien ook varieren met diverse toevoegingen!
Voorbereidingstijd:
Klaarmaken: 10 min
Bakken: 30 min
De basis van een cakeblik vol met kwarkbrood bestaat uit de volgende ingrediënten:
Daarnaast kun je de kwarkbrood vullen met diverse ingrediënten zoals:
Tip: Als je banaan erbij wilt toevoegen kun je dat het best tijdens deze stap doen.
Als het kwarkbrood klaar is heb je genoeg om er zelf veel van te kunnen te eten en te delen met je vrienden of familie. Mijn favoriete manier om dit te eten is met een laagje Skippy pindakaas erop. Een ander alternatief is een laagje Nutella op je kwarkbrood. Dit maakt het brood een stuk minder gezonder maar wel erg lekker!
Laat in een reactie op deze blog weten wat jouw favoriete varianten of toevoegingen zijn =)