24 oktober 2016

Laatste loodjes!

Ik kom net terug van de laatste behandeling bij de fysio voordat ik naar New York vertrek. Het besef dat het nu écht bijna zover is, groeit met de dag. De (meeste) voorbereidingen zitten erop en nu is het vooral rusten, ontspannen en toeleven naar hét moment waarop het moet gebeuren. Ik vertel je meer over de laatste loodjes..

De afgelopen periode is het je vast niet ontgaan dat ik aan het trainen ben voor de New York Marathon. Over 2 weken is het zover; dan sta ik aan de start van mijn allereerste marathon. De afgelopen periode is mij toch wel gebleken dat theorie en praktijk totaal van elkaar verschillen. Ik had voor mezelf een heel mooi schema gemaakt met een aantal lange duurlopen en flink trainen. Nu is het je vast ook niet ontgaan dat ik redelijk gevoelig ben voor blessures. Ik hoef maar net te veel te trainen en mijn lichaam roept een halt toe. De paar lange duurlopen werden dus ingekort en de laatste is zelfs overgeslagen.

Daarnaast kwamen er ook wat andere dingen op mijn pad. Hoewel alles zou moeten wijken voor de marathon de afgelopen maanden, kregen mijn vriend en ik onverwachts een huis, waardoor we ineens gingen verhuizen met alle klusuurtjes die volgden. Een (heel vervelend natuurlijk ;)) vakantie kwam ook nog even tussendoor en dat terwijl ik dat weekend eigenlijk mijn langste duurloop moest doen. Mijn energie en tijd ging zitten in allerlei andere zaken, maar natuurlijk probeerde ik zo veel mogelijk te trainen. Ik ging dan ook een aantal keer naar de gezamenlijke Cliniclowns trainingen om vooral wat afstanden te pakken.

Ik heb veel last van mijn knie gehad en daarom ben ik de afgelopen weken 1 keer per week naar de beste fysio geweest die er is. Leana: big shout out naar jou! Naast dat zij mijn fysio is, is ze ook mijn vriendin én gaat ze ook de New York Marathon lopen op 6 november 2016. Toen ik vorige week plotseling hele erge steken kreeg in mijn heup, heeft zij mij op afstand advies gegeven en gerustgesteld. Nu kom ik dus net van haar vandaan en heeft ze mij nog even voor de laatste keer behandeld.

Zoals je kunt lezen is mijn voorbereiding alles behalve perfect geweest, maargoed wie heeft er nou wel altijd een perfecte voorbereiding? Is ook maar saai toch ;). Ik vertrek op 3 november naar New York en man wat heb ik er een zin in! In eerste instantie had ik nog een tijdsdoel in gedachten, maar dit laat ik totaal los. Mijn enige doel: genieten, genieten en genieten! Wat zal ik een pijn gaan lijden, wat zal ik een mentale strijd aangaan, wat zal ik trots zijn, wat zal ik… ik laat de emoties op me afkomen, maar één is zeker; hoelang ik er ook over doe, ik ga GENIETEN.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


2 thoughts on “Laatste loodjes!

  1. Peter huis schreef:

    Hoi tamara goed van jouw dat je het aangaat geniet ervan weet zeker dat je hem uitloopt veel succes en natuurlijk plezier groetjes peter

  2. Monique Macrander schreef:

    Wat wens ik jou suuuuper veel genietsucces!!! Knap van je en ga er lekker voor. Wat een bevrijding zal het geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.