30 oktober 2016

Laatste week voor New York

Vandaag is het nog precies een week voordat ik de Marathon van New York ga lopen. Vannacht heb ik al een paar uur wakker gelegen en liggen malen en voelde ik de zenuwen al opkomen. Ik ben gewoon nu echt al super zenuwachtig en dan moet ik nog een week wachten!

Deze laatste week “mocht” ik niet meer zoveel lopen, dus heb ik vandaag nog even mijn laatste duurloopje gedaan van 12,5 kilometer. Ah joh, nog maar 30km erbij en dan heb ik hem in de pocket haha. Wat ga ik verder de laatste week nog doen?

Dinsdag ga ik nog een interval doen op een rustig tempo van in totaal ongeveer 7 kilometer. Daarna moet ik er klaar voor zijn om donderdag naar JFK te vliegen. De laatste paar weken krijg ik enorm veel vragen over de Marathon, dus zal ik hier proberen de meeste te beantwoorden.

Oké, dus even serieus.. de meeste vraag die ik misschien wel gesteld krijg: hoelang is de Marathon? Nou, om precies te zijn is dat dus 42,195 km. Een flinke afstand dus, maargoed, als je het moet doen, is het toch niet zo erg om dat in New York te doen toch? 🙂

Daarnaast krijg ik ook vaak de vraag met wie ik naar New York ga. Ik loop de Marathon natuurlijk voor CliniClowns en met de andere lopers van CliniClowns hebben we de afgelopen tijd een aantal trainingen samen gehad en hebben we een groepsapp waarin we alles met elkaar delen. Met deze fijne groep vertrek ik dan ook donderdag. We slapen met z’n alle in hetzelfde hotel en hebben ook een aantal gezamenlijke punten op de agenda staan in New York. Uiteraard gaan we ook met z’n alle tegelijk naar de start (afhankelijk van de startwave) en zien we elkaar na de Marathon om ons verhaal te delen. Maar daarnaast heb ik ook nog een hele fanclub mee, om te beginnen met mijn vriend. Hij gaat ook mee, maar niet de Marathon lopen. We hebben voor hem wel ook hetzelfde pakket als voor mij geboekt (-runnerspakket), waardoor hij in hetzelfde vliegtuig zit en ook met mij op de kamer slaapt. Mijn moeder met haar vriend en mijn zus met haar man komen ook naar New York, hoe vet! We gaan dit avontuur dus met z’n alle aan en zij zullen mijn steun langs de kant van de weg zijn samen met alle andere miljoenen Amerikanen.

Dan is nu natuurlijk ook het moment aangebroken om mijn koffer in te pakken. Om dit te doen heb ik aantal tips gekregen van andere ervaringsdeskundigen en deze tips zal ik nog even met jullie delen.

  • Je koffer die je in het ruim meeneemt, mag je niet op slot doen tenzij deze is voorzien van een TSA-slotje. Dit vanwege controle op explosieven die Amerika wilt kunnen doen. Je wilt natuurlijk wel je koffer op slot doen zodat niemand er iets in kan stoppen, dus is het handig even een TSA slotje te kopen bij bijvoorbeeld de ANWB.
  • Mocht je koffer uiteindelijk kwijt raken, dan is dat extra vervelend als daar je Marathon spullen inzitten. Neem daarom in elk geval je hardloopschoenen en ook je setje hardloopkleding mee in je handbagage. Zo kun je in elk geval je Marathon lopen op je vertrouwde schoenen.
  • Bij de start van de Marathon, moet je urenlang wachten voordat je kunt starten. Het kan dan flink koud zijn in New York, dus raden ze aan iets warms mee te nemen wat je kunt aandoen tijdens het wachten. Denk hierbij aan een skibroek of een warme trui. Deze kleding moet je daar achterlaten en gaat vervolgens naar de daklozen van New York. Doe je dus ook meteen nog eens iets goeds voor de stad. 🙂

Ik ben er klaar voor en ready to go! Ik moet nog werken t/m woensdag en dan is het donderdag ochtend vroeg de New York groep meeten op Schiphol voor de trip die de rest van ons leven bij zal blijven.

Wil je mij nog volgen tijdens de race? Download dan de app van de TCS NYC Marathon en zoek nummer 54765 op. Je kunt ook via Tamara Kops mij vinden en mij volgen.

Sportieve groet,

Tamara Kops 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.