Lovina - Noord Bali
6 oktober 2017

Lovina: Dorp in het noorden van Bali

Tijdens mijn reis op Bali ben ik ook een weekje (30 september tot 7 oktober) in het noorden van Bali gaan verblijven. De plek waar ik verbleef heet Lovina. Dit is het plekje van Bali waar je echt tot rust kunt komen. Het is hier namelijk minder druk dan de plek waar we voorheen verbleven, Jimbaran, en al vele malen minder druk dan de omgeving van Kuta (Canggu en Seminyak). In deze blog vertel ik jullie meer over Lovina en het noorden van Bali!

Lovina Beach

Lovina Beach

Het eerste strand waar de meeste mensen heen gaan bij een bezoek aan Lovina is Lovina Beach. Wij zijn hier zelf ook heen gegaan maar vonden het eerlijk gezegd niks aan. Het strand zag er vuil uit en er waren veel insecten waardoor je niet relaxed kunt liggen. Het kon eventueel ook aan het seizoen liggen omdat de vulkaan Mount Agung Batur op springen stond. Hierdoor zijn er veel mensen op Bali naar andere landen of hun eigen land gaan reizen. Echter hebben wij ervoor gekozen om niet al te veel tijd te spenderen op Lovina Beach. Dit was voor ons dus een tegenvaller.

Boottocht met dolfijnen

Elke ochtend vertrekken er rond 06.00 een aantal bootjes met toeristen vanaf Lovina Beach om dolfijnen te zien. Wij hoorden iedereen namelijk zeggen dat het een must-see is als je in Lovina bent om de dolfijnen ontbijt te geven. We vonden het zelf heerlijk om op deze bootjes mee te varen, maar vonden het echter wel zielig voor de dolfijnen toen we dit zelf meemaakten. Deze dolfijnen werden namelijk massaal opgejaagd door al deze bootjes en ingesloten zodat de toeristen foto’s konden maken. De dolfijnen sprongen dus ook niet echt hoog omdat ze waarschijnlijk wisten dat ze dan nog meer achtervolgd zouden worden.Boottocht met dolfijnen

Daarnaast gingen we van tevoren rondvragen hoeveel het kost om met deze bootjes mee te varen en de 1e organisatie gaf aan $ 80 dollar per persoon. Uiteindelijk konden we via onze huisbaas voor 100.000 IDR (ongeveer € 7.00) per persoon mee varen. Als je dit dus wilt doen, let er dan goed op dat je niet te veel betaald. Je kunt eventueel ook op Youtube kijken hoe het er ongeveer uit ziet. Bij nader inzien hadden wij dit liever toch niet gedaan maar anderzijds konden we het ook weer van onze checklist afstrepen.

Gitgit waterval

Het mooiste wat ik heb gezien in de omgeving van Lovina is de Gitgit waterval. Het was ongeveer een half uur rijden met de scooter vanaf ons appartement, maar het was zeker de moeite waard. Deze waterval is namelijk de grootste waterval van Bali. Je kunt hier ontzettend mooie foto’s maken.

GitGit waterval

De entree voor de waterval is 20.000 IDR (ongeveer € 1.25) per persoon.

Let op: Er zijn wel een aantal Indonesiers bij de parkeerplek die je 150.000 IDR (ongeveer € 9.50) proberen te laten betalen op het moment dat je parkeert bij deze locatie. Zij gaven namelijk aan dat ze voor deze prijs 2 watervallen konden laten zien. Hier hadden ze het natuurlijk over de Gitgit waterval en nog een waterval die blijkbaar in mei/juni 2017 is ontdekt. Ze gaven aan dat ze voor deze prijs ons naar de waterval konden brengen en ons rondleiden. Bovendien gaven ze aan dat ze voor de overheid werken en zou het geld naar een goed doel gaan, terwijl deze mannen overduidelijk een paar alcoholische drankjes hadden gedronken. Dit was allemaal een beetje tegenstrijdig, dus hebben wij er voor gekozen om zelf op pad te gaan naar de waterval. We zagen uiteindelijk hetzelfde als de toeristen die deze “oplichters” wel hadden betaald.

Air Panas Banjar Hot Springs

De Air Panas Banjar Hot Springs is een aangelegd zwembad vlakbij Lovina. Dit zijn geen echte hot springs zoals je zou verwachten bij deze naam. Het is leuk om hier een kijkje te nemen, maar hier moet je ook niet te veel van verwachten. Het water is ook erg vies en dat zul je merken op het moment dat je een douche neemt of als je jezelf gaat afdrogen. Er komt namelijk een oranje stof van je lichaam af wat waarschijnlijk van de gladde vloer afkomt. Entree voor deze hot springs kost 5000 IDR (ongeveer  € 0.30) per persoon en het parkeergeld voor de scooter kost 1000 IDR (ongeveer € 0.08).

Air Banjar Hot Springs

Pura Brahma Vihara Arama

Brahma Vihara Arama is een hindoeïstische tempel vlakbij de Air Banjar Hot Springs. Deze twee locaties kun je dus makkelijk achter elkaar bezoeken. Deze tempel heeft veel mooie beelden van voornamelijk buddha’s. Het enige nadeel is dat deze plek werd gerenoveerd of nog werd gebouwd toen wij hier waren. Entree voor deze tempel is gratis alleen moet je wel 2000 IDR (ongeveer € 0.15) per scooter betalen als je wilt parkeren.

Brahma Vihara Arama

Restaurants & Lounges in Lovina

In Lovina zijn er niet zoveel hotspots zoals Seminyak & Canggu. Echter hebben wij er wel een paar gevonden die we zeker kunnen toelichten. Wij adviseren ook zeker bij Lovinalife en Cafe Greco te gaan eten omdat je hier gewoonweg de beste kwaliteit en service ontvangt. De reden waarom wij dit zeggen is omdat we ook naar een restaurant zijn geweest waarbij ze de meeste producten niet meer hebben die op het menu (met veel spelfouten) staan. Hier kom je pas achter nadat je hebt besteld. Daarnaast had ik ook kip besteld die van binnen nog helemaal rauw was. Deze kip hadden we vervolgens teruggestuurd en kregen alsnog 5 minuten later kip op tafel die niet goed was door gebakken. Vandaar dat we dus alleen bij de bekendere restaurants zijn gaan eten. Hieronder volgt een beschrijving van deze restaurants en het bekende restaurant “Spice Beach Club”.

Lovinalife

Lovinalife is zeker een aanrader bij een bezoek aan Lovina. Je kunt hier lekker eten, drankjes drinken, maar ook verblijven in het boutique hotel. Wij hebben hier een aantal dagen gewerkt omdat we hier de beste wi-fi verbinding hadden in Lovina. Daarnaast konden we ook nog eens heerlijk genieten van het eten. Bovendien was dit restaurant altijd lekker rustig en dichtbij ons appartement. De medewerkers in het restaurant zijn ook jong en erg vriendelijk. We hebben bijna elk gerecht van het menu gegeten en ze waren allen heerlijk!

Lovinalife

Cafe Greco

Een onopvallend restaurant in Lovina is Cafe Greco. Dit cafeetje heeft heerlijk eten en ik zag dat je er ook goed kunt ontbijten. Er zijn een aantal Griekse gerechten zoals de Moussaka en de Gyros wrap. Daarnaast waren er ook een aantal Italiaanse pasta’s, Australische biefstukken en nog een aantal diverse gerechten. We hebben een aantal van deze gerechten gegeten en vonden het allemaal erg lekker. Achteraf hebben we ook nog eens genoten van een lekker toetje. De service is hier ook een stuk beter dan de meeste restaurants in Lovina.

Cafe Greco op Bali

Spice Beach Club

Een bekend beach club van Lovina is Spice Beach Club. Deze locatie is gevestigd aan het Lovina Beach. Dit restaurant was het geld niet waard wat je hiervoor terug kreeg. Wij hadden hier twee beef burgers en een BBQ chicken pizza besteld voor een redelijk hoge prijs en de kwaliteit hiervan was middelmatig. Je kunt er dus wel redelijk eten met een mooi uitzicht op het strand, maar voor iets minder geld kun je bij andere plekken veel lekkerder eten.

Spice Beach Club

Verblijf in Lovina

De meeste toeristen in Lovina verblijven bij de resorts langs Lovina Beach had ik begrepen. Wij hebben ervoor gekozen om te verblijven ergens in de bergen met een mooi uitzicht op de noordkust van Bali.

Uitzicht Tanjung Lovina

Ons appartement waarin wij verbleven heet Villa Tanjung Lovina. Vanaf dit appartement konden we met de gehuurde scooters in de bergen touren en gemakkelijk de leuke plekjes in de buurt bereiken. Zo zijn we zelf naar alle hotspots van Lovina gaan rijden. Het is echter wel gevaarlijk om met de scooter te rijden in de bergen als je weinig ervaring hebt. Dit komt door de stijle hellingen en dalingen. Bovendien zijn de scooters niet zo goed als de scooters van Nederland. Het werd eigenlijk dus ook afgeraden aan toeristen om met de scooter vanaf de bergen te rijden. Echter kom je hierdoor zelf makkelijk op alle locaties rondom Lovina en kun je ook goedkoop reizen in deze omgeving.

Reizen naar Lovina?

Lovina is een leuk plaatsje om tot rust te komen op Bali. Echter is er niet heel veel te doen nadat je deze bezienswaardigheden hebt gezien. Ik zou dus zelf aanraden om hier niet langer dan 5 dagen te blijven. Het voordeel hiervan is voornamelijk dat je gemakkelijk naar andere plekken op Bali kunt komen. Hiervoor zou ik dus goed inplannen wat je wilt zien om te bepalen hoelang je op Lovina wilt blijven.

Heb je nog tips voor mensen die in Lovina willen verblijven of wil je nog vragen stellen aan mij? Laat het dan weten in een reactie op deze blog!


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


One thought on “Lovina: Dorp in het noorden van Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden