Drukwerknodig
15 februari 2021

Maak het thuis gezellig

In deze tijd zijn we allemaal op zoek naar wat gezelligheid in huis. De bouwmarkten waren de afgelopen tijd drukker dan ooit en we zijn op zoek naar manieren om ons fijn te voelen thuis. Het gevoel van warmte als ik weer op de bank plof met een warme chocomel met slagroom. Heerlijk!

Om het thuis een beetje gezellig te maken, wilde ik graag wat foto’s toevoegen. Hierdoor maak je het persoonlijk en het brengt zoveel warmte met zich mee. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer manieren om het thuis gezellig te maken!

Makkelijk en goedkoop

Het hoeft niet altijd geld te kosten of überhaupt duur te zijn. Een van de dingen die het gezellig maken in huis is bijvoorbeeld in de avond het licht dimmen zodat het al warmer in huis wordt. Kaarsjes aan, boek erbij en onder een dekentje zitten en je hebt de perfecte winteravond. Wil je nog een stap verder gaan: op Youtube heb je van die knapperende haardvuren die een x aantal uur doorlopen om het helemaal af te maken.

Gezelligheid maak je zelf

Een boek garandeert niet altijd gezelligheid. Een bordspel of iets samen aan tafel wel. Pak er een lekkere hapjesplank bij en zorg dat er geen haast is bij de beurten. Samen praten over de dag of over dingen waar je het al lang niet meer over hebt gehad is de ideale besteding tijdens je zetten scrabble of rummikub bijvoorbeeld. Niemand zegt dat dit alleen in de avond kan en menig zondagen worden zo al besteedt.

Meer kleur in huis is knus wonen

Kleur geeft huiselijke sfeer en sfeer kom je graag voor thuis. Het schilderen van een muurtje in huis, welke op een bepaalde manier de rest van de kamer complimenteert is een ideale manier om sfeer in huis te brengen. Let wel op dat bij bepaalde kleuren als rood, de ruimtes kleiner worden. Dit is weer op te lossen door een mooie grote hoekplant erbij te zetten aan de andere kant met andere kleuren, welke ook weer de bestaande kleuren in huis complimenteren.

Herinner je mooiste momenten

Het klinkt heel cliché, maar het herinneren van “de betere tijden” zorgt voor meer positieve sfeer in huis. Als je het gezellig hebt, leg het dan eens een keer vast met foto’s. Print ze daarna eens uit op posterformaat, of maak een mooie hoek (voor als de plant het daar niet volhield) met een rolbanner.

Velen verwachten een banner van dit formaat alleen op beurzen, maar als er een mooie foto als een trouwfoto of wellicht een mooie foto van de kleine of hond op afgebeeld wordt, kan dit een hele mooie aanvulling zijn voor het geluk in huis.

Wil thuisblijven maar ook thuiskomen

Er is een groot verschil tussen thuis en “thuis” zijn. Iemand kan ergens wonen maar zich nooit helemaal thuis voelen. Durf aanpassingen te maken zodat je thuiskomt in een woning waar herinneringen voor later worden gemaakt, waar je in de avond je geluk kunt vinden door alleen al voor de tv te zitten en waar thuis en knus in een zin te noemen zijn. DAT is thuis zijn.

Voor mij is thuis zijn het gezellig maken met kaarsjes aan en een dekentje op de bank. Maar ook de foto’s van mijn kinderen in de woonkamer.

Wat is voor jou thuis zijn?

Liefs,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Foodvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Bestel nu online

Populaire foodblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Multiculturele recepten