3 augustus 2018

Maak een ongewone roadtrip deze zomer

Roadtrips zijn een toffe manier om je vakantie door te brengen. Je stelt je eigen reisschema op, waarbij je de vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt. En dat allemaal in het comfort van je eigen auto. Jammer genoeg zijn de meeste roadtrip bestemmingen erg toeristisch en druk. Misschien is het eens tijd om voor een ongewone bestemming voor de route van je roadtrip te kiezen?

  1. Ontdek de mooiste wegen van het ruwe Schotland

De snelwegen door de Schotse Highlands zijn nog grotendeels onbekend terrein voor reizigers. De A82 richting Glencoe staat bekend als de mooiste autoroute in Groot-Brittannië en wie de zichten heeft gezien, zal dit enkel maar beamen. Onderweg kom je langs oude kastelen, uitgestrekt landschappen en het meer van Loch Ness.

  1. De meren van Finland

Noorwegen en Zweden zijn de laatste jaren erg populair geworden bij reizigers. Finland daarentegen, lijkt nog niet te zijn ontdekt door het massatoerisme. Echter, de natuur van Finland is net zo mooi als die van Zweden, maar dan zonder de vele toeristen. Het zuiden van het land staat bekend als het land van duizend meren en deze gaan gepaard met prachtige routes die uitermate geschikt zijn voor jouw roadtrip.

  1. De Transfagarasan Highway, Roemenië

Deze route loopt door het bergachtige landschap van de Karpaten in Roemenië. Het werd ooit ontdekt door Jeremy Clarkson van Top Gear, maar toch zijn de vele wegen grotendeels vrij van de grote massa. Onderweg passeer je de mooiste watervallen, meren en natuurreservaten.

  1. Brno, Tsjechië

Je hoeft niet naar Frankrijk te reizen om door wijngaarden te rijden. Wie vanuit Bratislava, Slowakije, de Tsjechische republiek binnen komt wordt getrakteerd op adembenemend zicht op wijngaarden. De meeste toeristen bezoeken de hoofdstad Praag, waardoor de wijnregio Brno vrijwel onontdekt is. Om elke hoek liggen kastelen, waardoor je om de vijf minuten je wagen langs de kant wilt zetten.

  1. Noord-Portugal

In plaats van meegaan met de toeristische stroom die zich naar Spanje begeeft, kun je ook Portugal als reisbestemming kiezen. Hoewel de Algarve in het zuiden van Portugal ook erg druk is, tijdens het hoogseizoen geldt dat minder voor het noorden. Hier klinkt de bekende Portugese muziek in de straten en ontdek je prachtige steden zoals Porto en Braga. Natuurliefhebbers kunnen koers zetten richting het Parque Nacional de Penada-Geres. Ook de Atlantische kustlijn is het bezoeken waard.

Autoverzekering gecheckt?

Vertrek je deze zomer met je eigen auto op reis? Zorg dan zeker dat je jouw autoverzekering goed checkt. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je betrokken raakt bij een ongeluk of schade rijdt. Het is in deze gevallen handig om te weten wat je verzekering dekt. Kijk ook even naar pechschade, zodat je niet onverwachts hoge kosten hoeft te maken als je aan de kant van de weg staat. Alles gecheckt? Veel plezier.

 


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden