21 maart 2020

Mama van 2 kinderen

Zo, het is een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. De laatste tijd voelde ik steeds meer de behoefte om het weer op te pakken en nu allebei de kindjes even liggen te slapen, vond ik het wel weer eens tijd om een blog te typen. De zwangerschap van Yara, die op 29 januari 2020 is geboren, vond ik zwaarder dan die van Marciano en daarom koos ik er voor om mijn blog even op een lager pitje te zetten en mij even te focussen op mijzelf, mijn baan in loondienst en mijn gezin. Maaaaar.. hopelijk heb ik nu weer wat vaker de tijd om een blog te schrijven. De meest gestelde vraag de afgelopen tijd is: hoe is het nu om mama te zijn van 2 kindjes? Daarom gaat deze blog daar antwoord op geven!

Allereerst voel ik mij echt super gelukkig met 2 kindjes. Marciano ken ik natuurlijk al door en door en heeft ook al een vast ritme wat heel erg fijn is. Yara heb ik de afgelopen tijd moeten leren kennen en nog steeds is het af en toe wat zoeken. Heeft ze honger? Heeft ze pijn? Hoe krijg ik haar in slaap? Ik weet dat dit goed gaat komen, want bij Marciano was dat in het begin ook nog zoeken. Yara is verder gelukkig heel zoet en huilt alleen als ik niet snel genoeg ben met eten geven en als ze buikkrampjes krijgt. Het enige lastige is dat zij alleen maar op mij wilt slapen. Vooral ’s nachts is dat erg vermoeiend kan ik je vertellen. Maar ze is nog maar zo klein, dat ik het voor nu even zo laat. We gaan het later nog wel proberen om naast mij te slapen. Het is wel echt apart om te beseffen dat ik een dochter heb. Een zoon zit al helemaal in mijn systeem, maar als ik hardop zeg dit is mijn dochter voelt het nog heel onwerkelijk. Het is zo bijzonder!

Marciano is gelukkig ook heel lief voor zijn zusje. Meestal komt hij even een aai over haar bol geven of duwt hij een speentje in haar mond haha. Soms krijgt ze ook speelgoed van hem en als ze het niet pakt dan legt hij het maar gewoon op haar neer. Zo lief! Omdat ik borstvoeding geef, ben ik op sommige momenten ook even niet beschikbaar voor hem en dat is soms ook wel lastig. Het kan natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn. 😉

Naast dat het allemaal heel erg leuk is en ik mega gelukkig met ze ben, is het af en toe ook best pittig. Juist ook door de korte nachten en het continue vermaken van een dreumes in combinatie met een baby die alleen maar mijn aandacht wilt, is er op dit moment geen tijd voor mezelf. Zodra het mij lukt om ze allebei tegelijk te laten slapen (op die momenten voel ik me echt een powermommy haha), dan race ik even snel door het huis om alles weer een beetje bewoonbaar te maken, doe ik de was of ga ik snel een broodje eten. Ik weet dat deze tijden tijdelijk zijn, dus daarom dat ik het vol kan houden. Maar dat het af en toe pittig is, mag best gezegd worden.

Hopelijk gaan in elk geval binnenkort de nachten wat beter. Het mooie weer is er gelukkig weer bijna wat ook vaak weer energie geeft. Ondertussen geniet ik heerlijk van mijn twee kleine boefjes!

Liefs,

Tamara


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Reisvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Goedkope reistickets

Populaire reisblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Europese steden

Noord-Amerikaanse steden

Aziatische steden