1 januari 2016

Marathon gedachten #1

De een zegt je hebt nog alle tijd en de ander zegt het jaar vliegt zo voorbij. Ik ben het eigenlijk met de laatste groep mensen eens. 2015 is voorbij gevlogen en het lijkt ieder jaar wel sneller te gaan. Nu het de eerste dag van 2016 is, wil ik met een nieuwe rubriek beginnen. Op 6 november 2016 sta in aan de start van de New York Marathon en ik neem jullie het komende jaar mee met mijn marathon gedachten. Het lijkt misschien nog ver weg, maar het is dus al zover voordat je het weet. Ik ben nu ook al de hele tijd bezig met deze grote uitdaging en het gaat de hele tijd rond in mijn hoofd! Hierbij dus: mijn marathon gedachten #1.

Lijstjes

Mocht je nog niet weten waarom ik heb besloten om deze run te doen, klik dan hier.  De afgelopen week was het voor iedereen al tijd om terug te kijken op 2015 en vooruit te kijken naar 2016. Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt en wat gaan we in 2016 anders doen? Iedereen heeft (bewust of onbewust) wel ideeën voor hoe zij het in 2016 anders willen gaan doen. Of dit nou meer sporten, gezonder eten, meer tijd voor vrienden maken of iets anders is. De lijstjes vliegen ons om de oren en ik denk dat dit vooral voor de mensen zelf heel fijn is om op dit moment alles op een rij te zetten en doelen op te stellen. Ook ik maakte deze lijstjes en het viel mij zelf al op hoe vaak de New York Marathon naar voren komt. Dit wordt gewoon mijn grootste doel van 2016 en ik heb er zo ontzettend veel zin in. In de voorbereiding, in de reis, de lange runs en de overwinningen.

Samen en niet alleen

Wat ik ook heel erg leuk vindt is om dit met mijn vriendin Leana te doen. Zij rent weliswaar voor een ander goed doel, maar toch voelt het alsof we het samen doen. Uiteindelijk lopen we allemaal dezelfde race, maar dan met persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Elke keer als we elkaar zien gaat het dan ook over de New York Marathon. Leana rent dit voor KWF Kankerbestrijding. Een mega goed doel en ik ben zo trots op haar dat ze dit gaat doen! Wat zal dat ook een bijzonder mooi moment worden om elkaar ná de NY Marathon in de armen te vliegen. We gaan dit samen doen, maar toch met elk onze eigen voorbereiding. Ik denk dat we veel steun aan elkaar zullen hebben het aankomende jaar en er samen uren over kunnen praten. Wanneer al onze vriendinnen er genoeg van hebben, kunnen we in elk geval elkaar nog lastig vallen met onze hardloopverhalen haha. De afgelopen week stuurde zij mij een nummer: Hall of Fame van The Script. Ze zei: denk hierbij aan dat je over de finish rent. Ik kreeg spontaan kippenvel..

Sponsoring

De reis is natuurlijk niet gratis en om mee te kunnen doen en mijn bijdrage te leveren aan Clini Clowns, is er wel geld nodig. Op de een of andere manier vind ik het toch lastig om geld te vragen, ook al is het voor een goed doel en niet voor mezelf. Het aankomende jaar zal ik daarom vooral activiteiten gaan organiseren, waarbij de gehele opbrengst aan Clini Clowns wordt gedoneerd. Toch was ik deze week helemaal verbaasd toen er een spontane donatie binnen kwam. €100 van een iemand die eerder had meegedaan aan de New York Marathon voor Clini Clowns. Super dankbaar ben ik, en ik weet zeker ook Clini Clowns, daarvoor. Daarnaast verkocht ik twee boekjes met de leukste lopen van 2016, waarvan de helft naar Clini Clowns gaat. Deze boekjes zijn te koop bij mij ([email protected]) voor €10. Als laatst kreeg ik nog een hele lieve sponsoring van vrienden van mijn moeder en haar vriend. Allemaal heel erg bedankt voor jullie donatie en support! Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan hier!

Ik ben benieuwd wat de komende week mij gaat brengen.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


4 thoughts on “Marathon gedachten #1

 1. Leana schreef:

  Leuke rubriek en inderdaad super leuk om samen dit avontuur aan te gaan!! X

  1. Healthyrunning schreef:

   Jaaa heel veel zin in!!

 2. Aurelie schreef:

  Fijn dat je samen met een vriendin de marathon van NY gaat lopen! Ik wens je alvast heel veel succes en hopelijk lukt het je om genoeg geld voor CliniClowns in te zamelen!

  1. Healthyrunning schreef:

   Dank je wel Aurelie! Lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.