9 juli 2016

Marathon gedachten #13

Het is alweer even geleden dat ik mijn marathon gedachten met jullie heb gedeeld. Tijd voor een update! Hoe staat het ervoor en hoe ver ben ik met mijn trainingen? Ik vertel het jullie allemaal in deze post..

Allereerst kreeg ik van de week een melding: nog 4 maanden tot de New York Marathon. Waar het eerst nog een jaar van mij was verwijderd, is het nu ineens over 4 maanden zo ver. Nu begint het wel écht serieus te worden. Inmiddels heb ik een aantal trainingen samen met de Clini Clowns groep gehad en ik kan je gerust zeggen: deze waren niet mals. Pittige trainingen, waarbij wij naast het rennen en kracht ook de duur trainen. Deze trainingen trainen wij 3 uur lang, om ons lichaam gewend te laten raken aan de lange inspanning. Mijn lichaam zal in New York denk ik wel minimaal 4:30 uur inspanning moeten leveren, dus de lange trainingen bereiden mij goed voor.

13453190_1083398208370798_791516413_o

Zelf probeer ik ook steeds een langere afstand te lopen. Aanstaande zondag staat de Brooks Run op het programma, maar vanaf de week erna ga ik vanaf 15km elke week weer verder uitbreiden. In september (over 2 maanden) loop ik mee met de 30 van almere, dus langzamerhand moet ik toch echt wel die kant op gaan.

Daarnaast is het nu ook tijd om alle papieren te regelen. Ik moet nog een ESTA aanvraag indienen en daarnaast heb ik onlangs mijn deelnemersformulieren ingevuld. Heel fijn dat ik heb geboekt bij een organisatie die dit al jaren doet, want zo wordt mij gewoon verteld wanneer ik wat moet invullen.

Omdat het nu nog maar 4 maanden is tot de New York Marathon, vond ik het ook tijd om te kiezen voor de juiste schoenen. Ik heb mijn vorige schoenen vorig jaar mei gekocht, dus deze zijn ondertussen wel versleten. Op naar Run2day om nieuwe schoenen aan te laten meten! Uiteindelijk zijn het weer Asics geworden en ze lopen heerlijk. Nu is het tijd om ze in te lopen, zodat ik straks de straten van New York ermee kan bestormen.

Al met al gaat de voorbereiding dus redelijk goed. Ik loop veel, train veel en door mijn Ruggengraat programma (later meer) leef ik ook gezonder. Als dat niet genieten wordt op 6 november..

Wil je nog iets weten over de voorbereiding? Vraag het me in de reacties!

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.