15 augustus 2016

Marathon gedachten #14

Afgelopen zondag was het weer zover; een training met de groep van Cliniclowns, waar ik de New York Marathon mee ga lopen. Een dag van te voren bekeek ik even hoeveel dagen ik nog moet wachten voordat ik de race van mijn leven kan gaan lopen; nog 85 dagen. Dat schiet ineens op! Tijd om eens de balans op te maken hoe ik ervoor sta.

Ik krijg ook van jullie regelmatig de vraag hoe het met voorbereiden gaat en welke afstanden ik nu loop. Hoewel ik weet dat ik prima op schema lig, maakt het me soms een beetje onzeker. Moet ik al verder zijn? Moet ik al meer kilometers kunnen lopen? Wellicht als ik een wereldtijd wil neerzetten wel, maar mijn doel is enkel het uitlopen van de marathon en optimaal genieten! Het samen trainen met de Cliniclowns groep deed me dan ook erg goed. Het grootste gedeelte van de groep is nu ongeveer even ver als ik. Nergens om mij druk over te maken dus. Tevens heb ik inmiddels ook geleerd dat ik beter wat minder lange afstanden kan lopen, en dan helemaal fit aan de startlijn staan, dan nu mezelf kapot lopen en met een blessure aan de startlijn te staan. Ik wil wel nog een keer 30 en het liefst nog een keer 35 lopen voor de marathon, maar dat doe ik enkel als ik mij fit en goed voel.

13975333_686008001552912_4710490072380439717_o

Foto’s: Eddie Wassink

Als ik kijk hoeveel kilometers ik in de week maak, zijn dat er aardig wat. Eerst liep ik enkel 2 keer per week rond de 5km en dan in het weekend een 10 km en tegenwoordig loop ik 2/3 keer per week tussen de 10 en 15 km en 1 keer verder dan 15 km. Ik ben er hartstikke trots op hoe het tot nu toe gaat!

Tijdens de gezamenlijke training hebben wij ook de kleding uitgereikt gekregen. Een super mooi setje met een jasje, t-shirt en trui. Leuk om nu ook in deze kleding te kunnen trainen. Daarnaast hebben wij ook geoefend met de sportdrank die er langs de New York Marathon wordt aangeboden. Deze vond ik prima te drinken en hier heb ik verder ook geen last van gehad. Grote kans dus dat ik deze gewoon ga drinken. De sportdrank wordt na elke mile aangeboden, behalve bij mile 17. Daar vind je gelletjes.

Het schiet dus al op, maar ik ben lekker aan het trainen. Het gaat goed, ik voel me goed en de afstanden worden langzamerhand uitgebreid. Ik heb er zo ontzettend veel zin in om de marathon te lopen in deze wereldstad. Soms.. soms dan denk ik stiekem tijdens het hardlopen dat ik al in New York loop. Dan loop ik al met kippenvel.. laat staan als ik daar op 6 november echt loop.

Sportieve groet,

Tamara Kops


Blijf op de hoogte van mijn laatste blogs en updates via social media! Tamara Kops

Reacties


2 thoughts on “Marathon gedachten #14

  1. Linda schreef:

    Jij gaat New York rocken!! En tot die tijd lekker genieten van elk hardloop moment

  2. Tessa schreef:

    Volgens mij gaat dat wel goedkomen in New York 🙂 Ik zie je op instagram regelmatig voorbij komen en dat ziet er heel veelbelovend uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Hardloopvlog

Kinderslaapcoach nodig?

Wist je dat ik ook gecertificeerde baby en kinderslaapcoach ben? Op een liefdevolle manier helpen wij kinderen van 0 t/m 4 jaar weer slapen.

Logo Slaapkops

Populaire hardloopblogs

From Tamara with Love

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.